Belépés
velemenyezd: Négy ingyenes nagykoncerttel várja közönségét a Zenélő Budapest programsorozat
hangverseny - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A programsorozatban fellép a Vujicsics Együttes, a Soulistic Malek Andreával, az Amadina Ütőegyüttes és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara. A koncertsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Budapesti Filharmóniai Társaság szervezésében jött létre.
Vasárnap délelőtt a Kossuth-díjas Vuj
2020-08-13 16:12:16
velemenyezd: Hatodik évadát kezdi a Zenélő Budapest
különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállítás formájában lesznek láthatók és használhatók minden érdeklődő számára.
A hangversenysorozat a Budape
2020-06-27 13:21:33
velemenyezd: Online komolyzenei sorozatot indít a Budapesti Filharmóniai Társaság

A műsor Mona Dániel zenetörténész vezetésével heti rendszerességgel dolgoz fel zenei témákat, interjúkat, klasszikus zenei mémeket és animációs kisfilmeket mutat be a Filharmóniai Társaság YouTube-csatornáján. A narrációt szórakoztató animációk kísérik - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
A Budapesti Filharmóniai Társaság Magyarország első hivatásos szimfonikus zene
2020-04-14 17:02:17
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Fekete Péter: A kultúra köt össze minket
Dohnányi által feldolgozott - változatnál puritánabb, ugyanakkor a reformkorra jellemző verbunkos stílusjegyekkel bír. Az először az ünnepségen felvételről bejátszott verziót a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és a Magyar Állami Operaház Énekkara adta elő, Somogyváry Ákos, Erkel Ferenc szépunokája vezényletével. A gálaműsor részeként levetítették a tavaly elhunyt Kossuth N
2020-01-22 17:41:48
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Koncertek, filmvetítések és kiállítások Fejér megyében
Kulturális Központban Erdélyi szőttesek címmel nyílik kiállítás, majd néptáncelőadásokat láthat a közönség, jövő szombaton pedig az Agroverzum Tudományos Élményközpontban a Budapesti Filharmóniai Társaság zenészei adnak kamarakoncertet.
Kápolnásnyéken, szerdán a Zenén túli beszélgetések programsorozat keretében Vásáry Tamás zongoraművész és karmester Oláh Vilmos hegedűművéssz
2020-01-19 11:31:11
velemenyezd: Ifjúsági koncertsorozat indul a Lázár Ervin Program keretében

Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke elmondta: a program célja, hogy minden egyes gyerek megkapja a kultúra üzenetét valamilyen formában. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Budapesti Filharmóniai Társaság, amelyet Erkel Ferenc alapított 166 évvel ezelőtt - tette hozzá.
Elmondta, hogy két programjuk lesz elérhető a tanárok számára, negyedikes és hete
2019-12-02 12:21:31
velemenyezd: Ősbemutatóval ünnepel a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara december 1-jén
karmester vezényletével, Fejes Krisztina zongoraművész és Kállai Ernő hegedűművész fellépésével - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara (BFTZ) Magyarország első, rendszeres koncerttevékenységet folytató hivatásos szimfonikus együttese, az idén ünnepli alapításának 166. évfordulóját. Erkel Ferenc indítot
2019-11-18 07:51:35
velemenyezd: Vajda János-ősbemutatóval ünnepel a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara
zeneszerzője indította útjára 1853 november 20-án. Az együttes mindig is nagy hangsúlyt fordított a magyar zenetörténet kincseinek bemutatására és ápolására.
Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke a műsorban felidézte, hogy a zenekar története során rengeteg ősbemutatót tartott. Ezek között Kodály Zoltán Galántai táncok című művének bemutatóját és Gustav Mahler
2019-11-15 11:41:43
velemenyezd: Az isonzói csaták emlékére ad koncertet a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Szlovéniában

Avgust Ipavec szlovén zeneszerző A zöld smaragd színei - elfelejtett szenvedés című szimfonikus műve az isonzói csaták borzalmait zenésíti meg. A darab minden szenvedő nemzethez szól, hiszen egyes részeiben a szlovén nyelven kívül olaszul, németül, magyarul és oroszul is felhangzanak prózai részletek a korabeli katonák leveleiből - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott kö
2019-03-16 09:21:07
maroka: Felfedezések: Dobszay Péter és a Szegedi Szimfonikus Zenekar
Filharmonikusok, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Savaria Szimfonikus Zenekar / Savaria Symp
2019-01-22 22:46:47
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Koncertek, kiállítások Fejér megyében
a régészeti eredményeket felhasználva bemutatja, miért kedvelték az elődök ezt a térséget.
Martonvásáron, a Brunszvik-kastélyban szombaton kamarakoncertet szervez a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara Erkel Ferenc, Goldmark Károly és Mosonyi Mihály műveiből.
Móron az Erzsébet téri Művelődési Házban Jordán Tamás és Sebő Ferenc tart előadóestet jövő szerdán. A két műv
2019-01-18 14:21:28
velemenyezd: Zenetanárokat és előadókat díjazott az Artisjus
Kocsis-Holper Zoltán karnagy, szólóénekes és zenetanár; Kosztándi István, a szegedi Kosztándi Vonósnégyes alapítója és primáriusa; Lakatos György, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első fagottosa; valamint Rajk Judit énekművész.
Zenetanári díjat vehetett át könnyűzene kategóriában Andrásik Remo gitáros, a Hangszeresek Országos Szövetség
2018-12-17 18:02:40
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Zenélő Budapest, Budapesti Filharmóniai Társaság, Fekete Péter, Lázár Ervin Program, Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, Vajda János-ősbemutatóval, Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Szlovéniában, Dobszay Péter, Szegedi Szimfonikus Zenekar, Vujicsics Együttes, Soulistic Malek Andreával, Amadina Ütőegyüttes, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kossuth-díjas Vuj, Mona Dániel, Filharmóniai Társaság YouTube-csatornáján, Budapesti Filharmóniai Társaság Magyarország, Magyar Állami Operaház Énekkara, Somogyváry Ákos, Erkel Ferenc, Kossuth, Kulturális Központban Erdélyi, Agroverzum Tudományos Élményközpontban, Vásáry Tamás, Oláh Vilmos, Tóth László,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.