Belépés
velemenyezd: Nagy-Britanniában 2035-től megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók és furgonok értékesítését
előirányzott több évtizedes környezetvédelmi program keretében 2040-től már csak elektromos, illetve hibridüzemű autók és kisteherautók kerülhetnek forgalomba Nagy-Britanniában.
Boris Johnson brit miniszterelnök azonban az ENSZ novemberre Glasgowba összehívott 26. nemzetközi klímakonferenciájának (COP 26) keddi londoni előkészítő rendezvényén - a természetfilmjeiről és környe
2020-02-04 15:12:06
velemenyezd: Véget vet a brit kormány a terrorcselekményekért elítéltek automatikus próbaidőre bocsátásának
barátnőjével, akit arra biztatott, hogy ölje meg "hitetlen" szüleit, és maga is terrortámadásokra készült Londonban.
Tárgyalásán Amman elismerte a terhére rótt vádakat.
Boris Johnson brit miniszterelnök vasárnap este bejelentette, hogy a kormány már hétfőn újabb szigorítási terveket jelent be a terrorcselekményekért elítéltekkel szemben.
E terveket ismertette hétfő
2020-02-03 19:52:55
velemenyezd: Brexit - Johnson: a kereskedelmi megállapodáshoz nem kell elfogadni az EU-szabályokat
szabályairól.
A brit kormány elsődleges céljai között szerepel egy átfogó, a szolgáltatásokra is kiterjedő kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás megkötése az EU-val.
Hétfői beszédében Boris Johnson kijelentette ugyanakkor: e megállapodás eléréséhez nincs szükség arra, hogy Nagy-Britannia elfogadja az Európai Unió szabályrendszerét például a versenypolitikában, az áll
2020-02-03 16:12:27
velemenyezd: Terrorcselekményekért elítélt támadó késelt Londonban
osztott meg barátnőjével, akit arra biztatott, hogy ölje meg "hitetlen" szüleit, és maga is terrortámadásokra készült Londonban.
Tárgyalásán elismerte a terhére rótt vádakat.
Boris Johnson brit miniszterelnök vasárnap esti közleményében bejelentette: a kormány már hétfőn újabb szigorítási terveket ismertet a terrorcselekményekért elítéltekkel szemben.
A támadás a T
2020-02-02 23:52:57
velemenyezd: Brexit - Trócsányi: az átmeneti időszakban nem változik a magyarok jogállása
végéig tartó átmeneti időszak alatt alig változik valami, viszont az Egyesült Királyság már nem vehet részt az uniós döntéshozatalban. Az átmeneti időszak meghosszabbítható, de ettől Boris Johnson brit kormányfő egyelőre mereven elzárkózik.
Trócsányi László azt mondta: az igazi nehézségek most kezdődnek. Nagy kérdés hogy alakulnak a jövőbeli kapcsolatok. Boris Johnson azt mon
2020-02-02 21:22:48
velemenyezd: Szakértő: az Európai Unió jelentős hibájára mutat rá a Brexit
Unióban maradást támogatják.
Az Egyesült Királyság egysége kerülhet veszélybe, ha a maradáspártiak erőteljes lépéseket tesznek - fejtette ki az elemző.
Ezért is nevezte Boris Johnson brit miniszterelnök a legfontosabbnak, hogy a következő 11 hónapban olyan feltételeket alkudjanak ki az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon, amely garantálja Nagy-Britannia további fejl
2020-02-02 13:32:03
velemenyezd: Brexit - Barnier: az EU és a tagállamok érdekei az elsők
végéig tartó átmeneti időszak alatt alig változik valami, viszont az Egyesült Királyság már nem vehet részt az uniós döntéshozatalban. Az átmeneti időszak meghosszabbítható, de ettől Boris Johnson brit kormányfő egyelőre mereven elzárkózik.
Kiszivárgott információ szerint Barnier arra tesz majd javaslatot, hogy az EU kössön társulási megállapodást az Egyesült Királysággal, am
2020-02-01 17:12:59
velemenyezd: Brexit - A Big Ben harangjátékával búcsúzott az Egyesült Királyság az EU-tól
felállványozott Erzsébet-tornyot 29 millió fontos (11,5 milliárd forintos) költségvetéssel négy évig tartó rekonstrukciónak vetik alá. A munkálatok várhatóan 2021 tavaszáig tartanak.
Boris Johnson miniszterelnök a BBC televíziónak nyilatkozva a minap elmondta, hogy 500 ezer fontba kerülne a Big Ben soron kívüli megszólaltatása a Brexit pillanatában.
Ezután állampolgári k
2020-02-01 07:05:50
velemenyezd: Brexit - Mike Pompeo az amerikai-brit kapcsolatok erősítését ígéri Londonnak
Unióból, s maga Donald Trump elnök nem egyszer élesen bírálta a korábbi brit kormányfő, Theresa May Brexittel kapcsolatos tárgyalási politikáját, nyilvános támogatásáról biztosítva Boris Johnsont.
Washington nemcsak a kapcsolatok erősítését, hanem új kétoldalú kereskedelmi megállapodás megkötését is kilátásba helyezte. Amikor Mike Pompeo a napokban Londonban tárgyalt Boris J
2020-02-01 07:05:15
velemenyezd: Kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból
kormányfői pályafutását: az Egyesült Királyság szombattól nemcsak az Európai Uniónak, hanem az EU vámunójának és egységes belső piacának sem tagja.
Az országot Theresa May utódja, Boris Johnson jelenlegi konzervatív párti miniszterelnök vezette ki az Európai Unióból.
Johnson előzőleg részlegesen újratárgyalta a kilépési feltételekről szóló megállapodást az EU-val. Ő sem
2020-02-01 07:04:23
velemenyezd: Brexit - Johnson: az EU fejlődési iránya már nem felelt meg Nagy-Britanniának
Johnson a brit EU-tagság megszűnése előtt nem egészen egy órával intézett beszédet a nemzethez.
A Downing Streeten előre rögzített, a kormányfői hivatal által péntek éjjel közzétett videoüzenetében a konzervatív párti miniszterelnök kijelentette: a Brexit sokak számára "a remény bámulatos pillanatát" jelenti, olyan pillanatot, amelyről azt hitték, hogy soha nem jön el.
S
2020-01-31 23:41:00
velemenyezd: Brexit - Skót miniszterelnök: csak törvényes módon lehet függetlenségi népszavazást tartani
a skót parlamentre, ahogy az 2014-ben is történt.
A skót miniszterelnök a decemberi nagy-britanniai parlamenti választás után ezt hivatalosan kérte is a brit kormánytól.
Boris Johnson brit miniszterelnök azonban két hete elküldött válaszlevelében közölte: nem áll módjában teljesíteni ezt a kérést, mindenekelőtt azért, mert Sturgeon és elődje, Alex Salmond előző skót mini
2020-01-31 20:47:05
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Európai Unió, Egyesült Királyság, Mike Pompeo, Európai Unióból, Boris Johnson, Tárgyalásán Amman, Trócsányi László, Európai Unióval, Egyesült Királysággal, Donald Trump, Theresa May Brexittel, Boris Johnsont, Amikor Mike Pompeo, Boris, Európai Uniónak, Theresa May, Downing Streeten, Alex Salmond, brit kormány, kereskedelmi megállapodáshoz, átmeneti időszakban, magyarok jogállása, tagállamok érdekei, amerikai-brit kapcsolatok, terhére rótt, uniós döntéshozatalban,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.