Belépés
velemenyezd: Brit választások - A Brexit Párt nem indul a konzervatívok által 2017-ben elnyert választókörzetekben
által 2017-ben elnyert összes választókerületben.
A Brexit Párt vezetője úgy fogalmazott, hogy "olyan nagyon" nem szereti a Konzervatív Pártot, de akar adni "egy fél esélyt" Boris Johnson miniszterelnöknek arra, hogy meg lehessen akadályozni az újabb népszavazás kiírását a brit EU-tagságról.
Farage ezzel arra utalt, hogy kormányra kerülése esetén a Munkáspárt új megállap
2019-11-11 14:41:40
velemenyezd: Brit választások - Vezetnek a konzervatívok, vita a pártok között a költekezési tervekről

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov vasárnap ismertetett vizsgálata szerint a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatívokra jelenleg a választók 39 százaléka voksolna.
A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt támogatottsága 26 százalékos, vagyis a Konzervatív Párt 13 százalékponttal vezet első számú választási vetélytársa előtt.
Az 1598 választ
2019-11-10 14:52:07
velemenyezd: Megemlékeztek Londonban a brit háborús halottakról
a döntés született, hogy férje nélkül a királynő sem koszorúz személyesen a novemberi emlékünnepségeken.
A vasárnapi megemlékezésen most először koszorúzott a kormány nevében Boris Johnson, aki július óta tölti be a miniszterelnöki tisztséget.
Johnson és a többi párt vezetői az emléknapon nem vettek részt a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választások kampány
2019-11-10 13:11:25
velemenyezd: Brit választások - Skót miniszterelnök: jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani
programjában.
Ennek alapján ha az SNP a mostani választásokat megnyeri Skóciában, a kérdés nem az lesz, hogy a skót kormány mit tesz, ha London elveti az újabb népszavazás engedélyezését - amire Boris Johnson brit miniszterelnök már egyenes utalást tett -, hanem az, hogy a brit kormány ezt milyen jogon tenné - mondta a skót kormányfő az edinburghi kampánynyitó rendezvényen.
2019-11-08 14:51:47
velemenyezd: Miniszteri biztos: a Brexit miatt erős szuverenista szövetségest veszítünk el az EU-ban
tartott előadásában arról beszélt, a december 12-ei brit választások fő kérdése az, melyik politikai erő tud elég támogatást szerezni a parlament alsóházában ahhoz, hogy ratifikálják (a Boris Johnson miniszterelnök által kötött) kiválási megállapodást.
A magyar kormány álláspontját ismertetve azt mondta: "sokat veszítünk" Nagy-Britannia kiválásával. Az Egyesült Királyság Magy
2019-11-08 12:31:39
velemenyezd: Brit választások - Johnson: a parlament bénultsága miatt kell választást tartani

Boris Johnson a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt szerda délután elmondott hivatalos kampánynyitó beszédében kijelentette: nem akarta ezt a parlamenti választást, mint ahogy "senki sem akar igazán előrehozott választásokat tartani decemberben".
A kialakult helyzetben azonban nem maradt egyéb lehetőség, a parlament ugyanis "a bénultság állapotába jutott", a
2019-11-06 15:52:25
velemenyezd: EU-tisztújítás - Bizottsági szóvivő: Ursula von der Leyen felkérte Boris Johnsont, hogy delegáljon tagot az újo

Elmondta: Ursula von der Leyen levelében arra kérte Johnsont, lehetőleg női nevek is szerepeljenek a javasolni kívánt biztosjelöltek között. A megválasztott elnöknek ugyanis továbbra is az a célja, hogy az újonnan alakuló bizottságban fele-fele arányban legyenek jelen a férfiak és a nők.
"Az új Európai Bizottság azt szorgalmazza, hogy minden kormány nőt is jelöljön a biz
2019-11-06 14:11:55
velemenyezd: Brit választások - Feloszlott a brit parlament
választási törvény értelmében a parlament a választás időpontja előtt 25 munkanappal befejezi tevékenységét és feloszlik. Ez szerdán, brit idő szerint nulla óra után megtörtént.
Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök szerdán felkeresi a londoni Buckingham-palotában II. Erzsébet királynőt, akit formálisan értesít a parlament feloszlásáról.
Ez egyben azt is jelenti
2019-11-06 07:04:25
velemenyezd: Brit választások - Liberális Demokraták: megállítjuk a Brexitet
vezetőjét. Jo Swinson szerint Jeremy Corbyn képtelen egyenes választ adni arra, hogy kormányra kerülése esetén "mit kezdene a Brexittel".
Jo Swinson hozzátette: a Munkáspárt és a Boris Johnson miniszterelnök vezette Konzervatív Párt egységes állásponton van a Brexit kérdésében. "Vörös vagy kék - egyaránt Brexitet jelent" - fogalmazott a brit liberálisok vezetője a Munkáspárt
2019-11-05 14:09:18
velemenyezd: Brit választások - Szakértő: a megszokottnál kevesebb szavazó várható decemberben
után is a jelenlegi felállás marad, népszavazásra lesz szükség a Brexittel kapcsolatban. Gálik Zoltán szerint azonban erre kicsi az esély, sokkal elképzelhetőbbnek tartja, hogy a Boris Johnson brit miniszterelnök által letárgyalt megoldás többséget kap.
Kitért arra is: ha az Egyesült Királyság szabadkereskedelmi megállapodást köt az EU-val, nincs akadálya annak, hogy az Egyes
2019-11-05 09:58:10
velemenyezd: Brit választások - Johnson: "Ha megnyerjük a választást, december közepére meglesz a Brexit-megállapodás"

Boris Johnson a Sky News brit hírtelevízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette azt is: Donald Trump amerikai elnök téved, ha úgy gondolja, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás akadályozza a brit-amerikai kereskedelmet.
Johnson "mélységesen sajnálatosnak" nevezte, hogy korábbi ígéretei ellenére az Egyesült K
2019-11-03 11:51:05
velemenyezd: Brit választások - Farage választási szövetséget ajánl Johnsonnak
előrehozott parlamenti választást tartanak.
Farage a Brexit Párt kampányát hivatalosan elindító pénteki londoni nagygyűlésen kijelentette: a Brexit-megállapodás elvetésére szólítja fel Boris Johnsont, mert "ez a megállapodás nem Brexit".
Hozzátette: az idő múlásával az emberek lassan rájönnek, hogy Johnson mit is írt alá az EU-val, "és az nem fog tetszeni nekik".
Fa
2019-11-01 16:52:18
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Brexit Párt, Megemlékeztek Londonban, Boris Johnsont, Liberális Demokraták, Konzervatív Pártot, Boris Johnson, Konzervatív Párt, Egyesült Királyság Magy, Downing Street-i, Európai Bizottság, Buckingham-palotában II, Jeremy Corbyn, Gálik Zoltán, Egyesült Királyság, Donald Trump, Egyesült, konzervatívok által, pártok között, költekezési tervekről, brit háborús, parlament bénultsága, brit parlament, megszokottnál kevesebb, újabb népszavazás, brit EU-tagságról, legnagyobb brit,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.