Belépés
velemenyezd: Az önkéntes tartalékos rendszer erősítésében számít Békés megyére a honvédelmi miniszter

Benkő Tibor, miután a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot ismertette a Békés Megyei Kormányhivatalban tartott előadásában, kifejtette, a katonautánpótlásban számítanak a megyére, ugyanis számos oktatási intézmény és szakképzési centrum van itt, ahol a hazafias honvédelmi nevelést népszerűsíteni lehet.
Közölte, céljuk, hogy minden járásban legalább egy s
2019-10-31 17:31:51
velemenyezd: Benkő: a hon védelmére mindenkinek késznek kell lennie

Benkő Tibor a Honvédelem és haderőfejlesztés - honvédelem és államigazgatás kapcsolata címmel tartott előadásában elmondta: minden megyébe elmegy, és minden védelmi bizottság előtt számot ad arról, hogy mi is az a honvédelmi és haderőfejlesztési program, amelyhez hozzáfogtak, amelynek végrehajtása elengedhetetlen.
Kiemelte: Magyarországon szerencsére nem mindennapos a ka
2019-10-29 12:34:52
velemenyezd: Halottak napja - Benkő: az elesett katonabajtársak emlékét örökké őrizni kell

Benkő Tibor a budai Várban a Kapisztrán téren, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum udvarán tartott megemlékezésen azt mondta: "a mi dolgunk emlékezni és emlékeztetni mindenkit arra, hogy a halott katona már nem ellenség". Ők hazájuk küldetésének lettek áldozatai - tette hozzá.
Felidézte: a magyar történelemnek számtalan olyan eseménye volt, amely sor
2019-10-28 17:31:43
velemenyezd: Benkő: Székesfehérváron állhat fel az új hadosztályparancsnokság

Benkő Tibor elmondta: a levelet a horvát védelmi miniszterrel együtt írták a közös kezdeményezésről. A parancsnokság feladata a térség stabilitásának, a békének a megőrzése lenne, ha pedig a térségben bármilyen konfliktus kialakulna, akkor vezető elemként irányítaná a műveleti tevékenységet. Kérdésre válaszolva azt mondta: a parancsnokság létszáma nagyjából hetven lenne.
2019-10-28 09:20:56
velemenyezd: Benkő Tibor: Magyarország meghatározó, a közép-európai térség biztonságát elsőként szavatoló ország lehet

Benkő Tibor a NATO-tagállamok kétnapos védelmi miniszteri tanácskozását követően magyar újságíróknak nyilatkozva kiemelte, a Horvátországgal közösen aláírt levél alapján a részt vevő államok felajánlják a parancsnokság munkáját a NATO parancsnoki struktúrába, hozzájárulva ezzel a fennálló képességhiányhoz.
Elmondta azt is, hogy a német védelmi miniszter kezdeményezésére
2019-10-25 22:02:30
velemenyezd: Krónika 12. rész (azonnali kérdések, terrorizmus elleni konferencia, napirend után)
a magyar kormány 2010 óta kapott-e a vételi ajánlatot a használt MiG-29-es vadászgépekre. Megjegyezte, információi szerint az iraki kormánynak 2014-ben szándékában állt a vásárlás.
Benkő Tibor honvédelmi miniszter válaszában jelezte, nem tud ilyen szándékról és furcsának tartaná, ha az iraki kabinettől érkezett volna ilyen ajánlat.
Terrorizmus elleni konferencia
A
2019-10-21 21:22:00
velemenyezd: Együttműködési megállapodást írt alá a HM és Honvédelmi Sportszövetség

A Honvédelmi Minisztérium épületében megtartott eseményen Benkő Tibor hangsúlyozta: bár nagyon sok fiatal jelentkezik katonának, a szűrőn az egyik legnagyobb rostát az jelenti, amikor fizikálisan alkalmatlannak kell őket nyilvánítani.
"A hazafias, honvédelmi nevelésnek nemcsak színtere, hanem eszköze és formája is a honvédelmi sport, illetve a Honvédelmi Sportszövetség,
2019-10-18 11:21:10
velemenyezd: Kitüntetést adott át egy NATO főparancsnok-helyettesnek a honvédelmi miniszter
példaértékű tevékenységéért, a NATO tagságból eredő kötelezettségének növelése, valamint a Magyar Honvédség képességeinek növelése érdekében tett erőfeszítéséért kapta az elismerést.
Benkő Tibor az elismerés átadásakor - a brit tábornokot tegezve - példaértékűnek nevezte azt a katonai szolgálatot, amellyel Sir James Everard a NATO szövetséges erőit és országát szolgálja. A mi
2019-10-17 18:12:09
velemenyezd: Benkő: a közép-európai országok összefogásával megállítható az illegális migráció

Benkő Tibor a Cooperative Security 2019 gyakorlat látogatói napjának zárórendezvényén hangsúlyozta: a gyorsan változó biztonsági környezetben a közép-európai országok bebizonyították, hogy hasonlóan gondolkodnak és képesek megőrizni az elődök által teremtett kultúrát és értékeket.
Emlékeztetett, miután 2015-ben, 175 kilométer hosszú fizikai határzár felállításával lezárt
2019-10-17 16:02:25
velemenyezd: Nemzetközi migrációs válságkezelő gyakorlatot tartanak Magyarországon

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MTI-nek hangsúlyozta: a NATO által déli fenyegetettségként megfogalmazott kihívások magukba foglalják az illegális migráció kezelését is, amely továbbra is az Európát fenyegető egyik legnagyobb kockázat.
Ezt bizonyítja a gyakorlaton résztvevő országok száma is - tette hozzá.
A Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőtéren rendez
2019-10-17 09:11:10
velemenyezd: Benkő: a honvédelem nemzeti felelősség és kötelesség

Benkő Tibor hangsúlyozta: "olyan központi, logisztikai, kiképzést is biztosító" raktárbázis épül, amely a huszonegyedik század raktározási feltételeit biztosítva ellátja majd a katonai erőket. Hozzátette: a húszezer négyzetméteres központi raktárbázis a legkorszerűbb tárolási és anyagkezelési lehetőségeket biztosítja majd a katonáknak.
A honvédelmi miniszter arról is bes
2019-10-08 20:12:23
velemenyezd: Benkő Tibor: regionális különleges műveleti parancsnokságot hoz létre a Magyar Honvédség

Benkő Tibor elmondta, ennek a "regionális különleges műveleti komponensközpontnak" az lesz a feladata, hogy a közép-európai régió országaiban a katonák fenntartsák és megőrizzék a békét.
A béke és a biztonság törékeny, ezt láttuk Ukrajnában és több mint 25 éve déli szomszédjainknál is, ahol a nemzetiségek "azért nem esnek egymásnak", mert több ezer békefenntartó katona s
2019-10-08 15:01:33
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Benkő Tibor, Honvédelmi Sportszövetség, Magyar Honvédség, Békés Megyei Kormányhivatalban, Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet, Honvédelmi Minisztérium, James Everard, Cooperative Security, Magyar Honvédség Központi Gyakorló-, önkéntes tartalékos, honvédelmi miniszter, elesett katonabajtársak, közép-európai térség, közép-európai országok, illegális migráció, honvédelem nemzeti, hazafias honvédelmi, budai Várban, halott katona, magyar történelemnek, horvát védelmi, közös kezdeményezésről, parancsnokság feladata, térség stabilitásának, megőrzése lenne, térségben bármilyen,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.