Belépés
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Bakondi: a nemzeti érdek az első

Bakondi György hozzátette: az emberek a választásokon, a nemzeti konzultációkon világosan elmondták az akaratukat, nem szeretnék ha ellenőrzés nélkül tisztázatlan identitású, tisztázatlan céllal tömegben, illegálisan érkeznének a migránsok az országba.
Ezzel szemben számos liberális csoportosulás törekvése az, hogy a magyarok hagyják abba a határok őrizetét, engedjék be
2020-05-29 21:52:52
velemenyezd: Koronavírus/Illegális bevándorlás - Bakondi: jelentősen megnőtt a magyar határon bejutni próbálkozó migránsok s

Bakondi György emlékeztetett: a járványveszély miatt bevezetett korlátozó intézkedések előtt a török-görög határon komoly konfliktushelyzet alakult ki, sok ezer migráns részvételével.
A török migrációs politikában nincs változás, így a járványveszély lecsengését követően folytatódik a török határok megnyitásával a nyomásgyakorlás az Európai Unióra - tette hozzá.
A b
2020-05-27 21:33:25
velemenyezd: Koronavírus - Bakondi: fokozódhat a migrációs nyomás a járvány után

Bakondi György hangsúlyozta: ennek első jelei máris tapasztalhatóak, mert miközben a koronavírus miatt bevezetett szigorú határzárak idején csak napi egy-egy határsértés történt, az enyhítéseket követően már napi 60-70.
Ugyanakkor továbbra is mintegy 130 ezer migráns tartózkodik a balkáni útvonalon - tette hozzá.
Arról is szólt, hogy az Európai Unió bíróságának dönt
2020-05-22 22:53:44
velemenyezd: Migraţie ilegală - Oficial ungar: Guvernul nu va accepta sentinţa pronunţată privind zonele de tranzit

György Bakondi a subliniat că zona de tranzit este un element de control al frontierei, care funcţionează bine. Demontarea ei ar reduce efectul descurajant al gardului construit de-a lungul frontierei şi chiar ar provoca o situaţie similară crizei privind imigranţii din 2015.
Potrivit lui György Bakondi, odată cu ridicarea restricţiilor de părăsire a locuinţelor, se poat
2020-05-19 10:51:33
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Bakondi: a kormány nem fogadja el a tranzitzónáról hozott ítéletet

Bakondi György kiemelte: a tranzitzóna jól működő, bevált határőrizeti elem, amelynek lebontása csökkentené a határkerítés visszatartó erejét, és akár a 2015-ös migrációs válsághoz hasonló helyzetet okozna.
Bakondi György szerint a kijárási korlátozások feloldásával jelentős aktivizálódás tapasztalható a fő migrációs útvonalakon. Ha pedig Törökország ismét megnyitja hat
2020-05-19 09:31:27
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Bakondi: Magyarország a bevált migrációs politikáján nem kíván változtatni

Bakondi Györgyöt egyebek mellett arról is kérdezték, hogy az Európai Bíróság csütörtökön arról döntött: a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik országbeli állampolgároknak a röszkei tranzitzónában való elhelyezése őrizetnek minősül.
A főtanácsadó nem tartja véletlennek, hogy a bíróságnak ez a gyors döntése egybeesett azzal, amikor az Eur
2020-05-15 21:26:03
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Bakondi: több mint kétszázezer migráns vár útnak indulásra

Bakondi György közlése szerint Törökországban mintegy 100 ezer, a balkáni útvonalon mintegy 130 ezer migráns tartózkodik. Ha ők útnak indulnak, jelentősen megemelkedhet az illegális határátlépések száma a következő hetekben.
Kitért arra, hogy a nemzetállamok járványügyi biztonsággal kapcsolatos intézkedései a határok átjárhatósága, valamint a belső mozgás korlátozását is
2020-05-08 21:33:03
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Bakondi: a legnagyobb aktivitás a görög zöldhatáron várható

Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték szerdán az M1 aktuális csatornán, hogy Nikosz Panajótopulosz görög védelmi miniszter szerint az időjárás jobbra fordultával az illegális bevándorlók száma növekedni fog.
Hangsúlyozta: a balkáni útvonal szinte valamennyi országa számvetéseket készít és információkat gyűjt a várható migrációs hullám nagyságáról. Mint mondta, té
2020-05-06 10:31:56
velemenyezd: Koronavírus - Bakondi: újabb jelentősebb tömegek indulhatnak útnak Afrikából

Bakondi György szerint egyes afrikai országok, amelyek gazdasága amúgyis gyenge lábon áll, nehezen tudnak kezelni a vírushelyzet miatti gazdasági visszaesést. Ezáltal újabb, jelentősebb tömegek indulhatnak útnak a megélhetés reményében részben Afrikán belül, részben pedig a jólét reményében Európába.
A főtanácsadó arról is beszélt, hogy a migránsok Franciaországból növek
2020-05-01 21:42:23
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Bakondi: nem korlátozzák a menedékkérők szabad mozgását a tranzitzónában

Bakondi György arra reagált, hogy Priit Pikamae, az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka szerint a röszkei tranzitzónában a magyar állam nem biztosítja a migránsok jogait, őrizetben tartja őket.
A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy a menedékkérők saját akaratukból érkeznek, ráadásul teljes ellátást kapnak ügyük elbírálásáig.
Priit Pikamae indítványa illeszked
2020-04-24 21:43:34
velemenyezd: Koronavírus/Illegális bevándorlás - Bakondi: a migránsok között is megjelent a koronavírus

Bakondi György közölte, újra az vált jellemzővé, hogy a görög szigetekre érkeznek az illegális bevándorlók, majd onnan - a tarthatatlan helyzet miatt - százas csoportokban szállítják át őket a szárazföldre.
Mivel a vírus a migránsok között is jelen van - 150 embernél állapították meg -, változott a kezelésük: inkább táborokban tartják őket, és karanténszabályokat vezett
2020-04-22 08:57:03
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Bakondi: az első negyedévben 9000 migránst tartóztattak fel a magyar határon

Bakondi György jelezte, a migrációra hatást gyakorol a koronavírus-járvány és a török-görög határon kialakult helyzet is.
Az olasz határon az első negyedévben jelentős növekedést tapasztaltak a migránsok számát illetően, de az elmúlt néhány hétben - a járvány miatt - ez megtorpant. Ugyanakkor - fűzte hozzá - a Soros György által támogatott civil szervezetek még egy ilye
2020-04-17 22:15:42
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Bakondi György, Európai Unióra, Európai Unió, György Bakondi, Bakondi Györgyöt, Európai Bíróság, Nikosz Panajótopulosz, Priit Pikamae, Európai Unió Bíróságának, Soros György, nemzeti érdek, magyar határon, migrációs nyomás, járvány után, tranzitzónáról hozott, bevált migrációs, legnagyobb aktivitás, görög zöldhatáron, menedékkérők szabad, migránsok között, első negyedévben, nemzeti konzultációkon, magyarok hagyják, határok őrizetét, járványveszély miatt, török-görög határon,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.