Belépés
koszegimarika: Az idei esztendőben november 28-án, vasárnap veszi kezdetét
eseményekre készülni kell. Így az ókorban az uralkodó érkezését már hetekkel az esemény előtt hírmondó adta tudtul, hogy a helyiek rendbe tehessék az utakat, a házakat. Ilyen esemény az advent is: amikor a Királyok Királyának érkezését várjuk, akkor nemcsak környezetünket, házainkat, hanem szívünket és emberi kapcsolatainkat is rendbe szeretnénk tenni.
Az újkor adventi szimbó
2021-11-28 08:31:37
kalmanpiroska: A rajtunk kívül és a bennünk lévő halál
A rajtunk kívül és a bennünk lévő halál

A külső halál az a rettenetes ellenség, amely akkor támad meg bennünket, amikor akar. Ő a kaszás ember, akinek csapása alatt lehull a virág. ... Semmit sem tehetünk ellene, mert ,,hatalma a legnagyobb Istentől van". Ő az egész emberi nem halála, Isten haragja és minden élet vége. A másik azonban a bennünk lévő halál,
2021-11-27 20:47:20
koszegimarika: Pilinszky János: A várakozás szentsége Mire is várakozunk
nagy zeneművekre gondolunk, melyek titokzatos módon attól nagyok, hogy többek közt alkalmat adnak arra is, hogy a jövőre emlékezzünk és a múltra várakozzunk.
A minőség ideje időtlen. Amikor Bach passióját hallgatjuk: honnét szól ez a zene? A múltból? A jelenből? A jövőből? Egy bizonyos: mérhetetlenül több, mint kegyeletes megemlékezés és sokkalta több, mint reménykedő utópia.
2021-11-26 16:45:55
koszegimarika: Ismét elérkezett az Advent ideje. A várakozás időszaka
figyelned.
A folyamatos gondolkodás, ,,agyalás", a problémákon való rágódás miatt nem hallod meg lelked finom üzeneteit.
Legtöbben akkor figyelnek csak oda belső hangjukra, amikor már keményen kapják a leckéket. Akár egy betegség, egy baleset, vagy bármi más negatív esemény formájában. Sokan azt kérdezik ilyenkor, miért veri őket a Sors vagy Isten, vajon mi
2021-11-26 15:45:11
kalmanpiroska: Érdemtelen kegyelem
itt meg kell értenünk, az az, hogy a nép megérdemelte, hogy tűz szálljon le és megeméssze őket. Fellázadtak és vétkeztek az Úr ellen azzal, hogy a Baált szolgálták. A bűn zsoldja a halál. Amikor Illés megkérdezte tőlük, hogy Isten-e az Úr, akkor ők hallgattak. Annak ellenére, hogy a három és fél éves éhínség megcáfolhatatlan bizonyíték volt arra nézve, hogy az Úr az Isten, mégis ő
2021-11-25 21:09:03
kalmanpiroska: Családi élet
Amikor az otthont Isten Igéje szerint irányítják, az angyalokat megkérhetik, hogy maradjanak velünk, és nem éreznék magukat kívülállóknak.

C. H. Spurgeon
2021-11-23 21:32:04
kalmanpiroska: Nem jó, ha az igazság kérdésében becsapjuk magunkat
viselkedik. És biztos, hogy az már sohasem lehet kegyes dolog, ha szemünket - melyet Isten azért adott nekünk, hogy felebarátunkat és annak baját meglássuk - becsukjuk akkor, amikor szomorú, szörnyű helyzeteket kell látnunk. Tehát sohasem az a helyes út, ha megpróbálunk megszabadulni azoktól a dolgoktól, amelyek megijesztenek és nyomasztanak bennünket.

Dietr
2021-11-23 20:43:01
kalmanpiroska: Hálaadás
Isten szereti a hálás keresztényt! Jób hálát adott Istennek, amikor mindent elvett tőle: ,,Az Úr vette el - áldott legyen az Úr neve!" Job 1:21. Sokan hálásak Istennek, amikor Ő ad nekik; Jób hálát ad neki, amikor Ő elvesz, mert tudta, hogy Isten jót fog kihozni ebből.
2021-11-23 07:22:43
kalmanpiroska: Isten vezetése
Amikor azt gondolod, hogy nincs tovább, és elönt a szomorúság meg a keserűség, akkor Isten megnyitja az előtted álló Vörös tengert és átvisz azon és továbbvisz az Ígéret földje felé.
2021-11-21 20:21:25
kalmanpiroska: "Ha az Úr az Isten, kövessétek Őt"
hadseregből. Megértem az elnök tettét, mivel azt gondolom, hogy határozatlan vezetőkkel és katonákkal nem lehet háborút nyerni.

Néha a határozatlanság nagy hiba. Vannak esetek, amikor határozott és erőteljes cselekvésre van szükség. Ezt látjuk az igeszakaszunkban. Illés szívét megterhelte a nép késlekedése, gondatlansága és határozatlansága. Az, hogy az életüket elpazar
2021-11-20 20:24:56
kalmanpiroska: Amit megtehetünk a megtéretlen emberekért
tisztességesek, őszinték és ehhez hasonlók, akkor megtettek mindent, ami tőlük várható. Ahhoz, hogy feltegyék a koronát erre a saját maguk felépítette jóságra, természetesen elég lesz, hogy amikor majd a halálos ágyukon fekszenek, hívatnak egy papot, hogy az imádkozzon velük, vagy olvasson fel nekik imádságokat.
Testvérek, ez a súlyos kő nagyon sok ember sírját fedi, próbáljá
2021-11-20 09:44:02
kalmanpiroska: Amit megtehetünk a megtéretlen emberekért
Testvérek, még nem jött el annak az ideje, hogy abbahagyjátok a legegyszerűbb traktátusok osztogatását. Még nincs itt az az idő, amikor elhallgathattok az utcasarkokon, és abbahagyhatjátok a hit alapszabályainak, a hit által való megigazulás egyszerű tanának komoly hirdetését. Nem lehetetlen, hogy jön olyan korszak, amikor majd behatolhatunk a mélyebb isteni igazságokba, de ahogy m
2021-11-19 21:39:38
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Pilinszky János, Királyok Királyának, Amikor Bach, Amikor Illés, Isten Igéje, idei esztendőben, rajtunk kívül, bennünk lévő, várakozás szentsége, várakozás időszaka, igazság kérdésében, megtéretlen emberekért, uralkodó érkezését, esemény előtt, helyiek rendbe, újkor adventi, külső halál, kaszás ember, legnagyobb Istentől, egész emberi, másik azonban, jövőre emlékezzünk, múltra várakozzunk, minőség ideje, folyamatos gondolkodás, problémákon való,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.