Belépés
maroka: Márton napja a néphagyományban
vesszejét. Annyi malacuk legyen, mint ahány ága-boga van. Adja Isten, hogy több Szent Márton-napot is megélhessünk, s erőben, egészségben eltölthessünk, nem ilyen búval, bánattal. Több örvendetesebb napokat adjon Isten, adjon bort, búzát, békességet, s lelkünknek örök üdvösséget!"

A frissen vágott, zöldellő ág archaikus gonosz űző, termékenységvarázsló eszköz, ame
2019-11-11 13:04:40
maroka: Márton napja a néphagyományban
vesszejét. Annyi malacuk legyen, mint ahány ága-boga van. Adja Isten, hogy több Szent Márton-napot is megélhessünk, s erőben, egészségben eltölthessünk, nem ilyen búval, bánattal. Több örvendetesebb napokat adjon Isten, adjon bort, búzát, békességet, s lelkünknek örök üdvösséget!"
A frissen vágott, zöldellő ág archaikus gonosz űző, termékenységvarázsló eszköz, amelynek
2018-11-11 21:15:41
maroka: Tours-i Szent Márton püspök
Adja Isten, hogy több Szent Márton-napot is megélhessünk, s erőben, egészségben eltölthessünk, nem ilyen búval, bánattal. Több örvendetesebb napokat adjon Isten, adjon bort, búzát, békességet, s lelkünknek örök üdvösséget!"
2018. november 11. vasárnap 08:01
Szent Márton püspökre emlékezünk liturgikus emléknapján, november 11-én. Márton napjához, mely gazdasági határ
2018-11-11 21:10:17
lambert: Sütő Gábor : Második levél (KAZÁR PARAINÉZIS)
jelzettek mellett magam is jó visszhangokat kaptam a parainézisemre. Mármint a mieinktől. Ám a gojok részéről sokkal több szitkot, átkot alig leplező ledorongolás jutott el hozzám. Ez még örvendetesebb, mert mutatja, hogy jó az irányvonalunk. Az ő bosszankodásuk, vagy tetszésük biztos iránytű számunkra; néha talán biztosabb, mint a saját vélekedésünk. Ezért e levelemet is igyeksze
2016-12-20 14:25:46
velemenyezd: Zombor: garantálja az állam a nagyatádi kórház megmaradását
állam különböző jogcímeken, részben tartozások kiegyenlítésére, illetve utólagos béremelésekre, bérpótlékokra - idézte fel az államtitkár, majd arról beszélt, hogy az előzményeknél "örvendetesebb" a térség betegeinek, az orvosoknak, a nővéreknek, mindazoknak, akik kitartottak, hogy egy közel kétmilliárdos fejlesztés valósul meg ebben az kórházban.
"Ez az út jó" - mondta az ál
2014-09-08 21:31:56
kohlinka: Kodály Zoltán élete és munkássága - Forr a világ
Kodály Zoltán élete és munkássága
(Kecskemét, 1882. december 16. - Budapest, 1967. március 6.)

,,Minden zeneszerző megírta életrajzát, kottában: csak tudjuk elolvasni. Igazabb képet kapunk róla, mint akár maga, akár mások által írt kötetes életrajzokból. De érteni kell a zene nyelvén"
,,A zenét tolmácsolni más nyelven valóban s
2014-06-23 01:50:33
sayuri: szeretettel
A SZÁNKHJA JÓGÁBÓL


Nem volt idő soha, hogy ne lettem volna én, ne lettél volna te. Soha nem lesz idő, amelyben ne lennénk.

A test hordozója megéri a gyermekkort, az érett, az öregkort, ugyanúgy megéri az egyik test életét és a másikét. A bölcs tudja ezt.

Az anyagi természe
2013-07-23 17:13:23
gabfe: Ady Endre A hajnali táncosnő
erőt és ifjú gerjedelmeket. Most, íme, elmentek, akik ültek környékezve és hallgattak s akik most röhögve gondolnak :; trónoló, vén, szomorú bohócra. Ha ugyan gondolnak, mert nyilván örvendetesebb dolgokkal enyelegnek s én egy kicsi stációja voltam mai, henye kiváncsiságuknak. Hallgattak, néztek, furcsáltak, mert ennyi legalább is dukál annak, kinek a neve, élete szállós és ismerő
2012-08-01 10:37:29
sayuri: szeretettel
gyökérzik, mint a növény, kiég...

33. ...mint ahogy a szivárvány is csak zivatar után szép, a költeményben is a hamisból, a tévedésből, a szenvedésből csak annál szebben és örvendetesebben emelkedik ki, ami igaz és harmonikus...

34. ...alkonyidőn jönnek aranynapok is.

35. Jőjj, te mutass nékünk utat, első, szép, komoly óra...

36. Jöt
2012-04-22 11:01:18
sayuri: szeretettel
semminek nézem majd. Testem minden gyönyörét, szívem minden örömét szívesen elcserélem érted, hogy egyedül téged bírhassalak. Te egyedül kedvesebb vagy nekem, értékesebb, édesebb, örvendetesebb, mint mindenem; te gazdagabban árasztasz el örömmel, bőségesebben táplálsz, biztosabban mentesz meg, boldogabbnak tartasz meg!

Másoknak is hírt viszek majd rólad. Emberi szív, m
2012-04-19 21:54:17
sayuri: szeretettel
Popper Péter gyűjtéséből
KÍNAI UNIVERZISTÁK

1 - 40● 1 ●

A Tao, amit szavakkal ki lehet fejezni, nem az örök Tao. A Név, amit meg lehet nevezni, nem az örök Név.

● 2 ●

A bölcs akarat nélkül cselekszik. Szavak nélkül taní
2012-04-18 05:27:38
sayuri: szeretettel
változata volt, ami attól a naptól kezdve részemül jutott. Ebben az új változatban kezdtem legelőször megkóstolni a falusi gyermek valóságos életét, mely színesebb és változatosabb, örvendetesebb és fájdalmasabb is volt, mint ahogy addigelé gondoltam volna, ha ugyan ilyenekre gondoltam egyáltalán.

Vagyis atyám hasznosítani kezdett engem.

Ebből a célból nem tö
2012-04-07 14:54:18
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Tours-i Szent Márton, Sütő Gábor, KAZÁR PARAINÉZIS, Kodály Zoltán, Endre, Adja Isten, Szent Márton-napot, Szent Márton, SZÁNKHJA JÓGÁBÓL, nagyatádi kórház, hajnali táncosnő, frissen vágott, gojok részéről, saját vélekedésünk, térség betegeinek, közel kétmilliárdos, zene nyelvén&#8221, zenét tolmácsolni, test hordozója, egyik test, bölcs tudja, anyagi természe, kicsi stációja, kiváncsiságuknak, kiegyenlítésére, néphagyományban,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.