Belépés
velemenyezd: Krónika 9. rész (ingatlan-nyilvántartás, ülésnap lezárása)
ingatlan-nyilvántartási rendszer fejlesztéséhez és egyszerűsíti az állampolgárok dolgát. A DK később alakítja ki az álláspontját, mert nem derül ki, hogy a javaslat hogyan érinti a forgalomképtelen önkormányzati vagyont - közölte.
Ezt követően Lezsák Sándor levezető elnök a vitát lezárta.
Tuzson Bence az elhangzottakra reagálva megköszönte a támogató hozzászólásokat. Han
2019-10-22 16:21:43
velemenyezd: Krónika 5. rész (eljárások elektronizálása)
Előterjesztő: az első jogosítványt szerző a sikeres vizsgát követően anélkül vezethet, hogy jogosítványát kézhez kapná

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta, az első jogosítványt szerző, az új vizsga kategóriát teljesítő, vagy az orvosi alkalmasságot meghosszabbító polgár - valamennyi feltétel teljesítését követően -
2019-10-22 14:21:56
velemenyezd: MSZP: mulasztásos alkotmánysértésben van a parlament, lépjen a kormány!
jogalkotásra.
Tízezrek várják, hogy visszakapják az egy tollvonással elvett vagy megkurtított juttatásukat - mondta a képviselő az első téma kapcsán, utóbbiról szólva pedig azt hangoztatta, az önkormányzati választási kampány is azt mutatja, hogy egyes önkormányzatok "aljas módon élnek vissza" azzal, hogy beleegyezésük kell a közterületi plakátozáshoz.
Szomorú módon nyom
2019-10-22 11:01:19
velemenyezd: Krónika 1. rész (napirend előtt: rokkantnyugdíjasok, önkormányzati választás, klímavédelem)
munkatársait a Parlamentben és a Képviselői Irodaházban. Az új szabályokat "Frankenstein-jogalkotásnak" nevezte, amiben a világ legrosszabb szabályait gyúrták egybe.

Az önkormányzati választásokat úgy értékelte: kiderült, a választópolgárok jelentős része nem kér a Fidesz túlhatalmából, mert azt a kormánypárt nem az ország építésére használja, hanem saját hatalma bebeto
2019-10-22 10:51:24
velemenyezd: Román kormányalakítás - RMDSZ: ne avatkozzon be a kormány a választójogba és igazságügyi törvényekbe
juttatni.
Kelemen Hunor rámutatott: a kormánynak sem sürgősségi rendelettel, sem úgynevezett kormányzati felelősségvállalással nem szabad beleavatkoznia a választójogba a jövő nyári önkormányzati választások előtt. Az RMDSZ elnöke arra utalt, hogy a román ellenzéki pártok többsége vissza akar térni a kétfordulós polgármesterválasztáshoz, az RMDSZ azonban ezt ellenzi, mert érz
2019-10-17 17:31:56
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Nézőpont Intézet: csaknem kétharmaddal nyert volna a Fidesz-KDNP, ha parlamenti választások
Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas és Zala - az összes választókerületben kormánypárti győzelem kalkulálható - írták.
Ugyanakkor a fővárosban az önkormányzati választási adatok átszámításával a kormánypártok egyetlen választókerületi győzelmet sem tudtak volna aratni - írták.
Mint részletezték, az ellenzék 28 mandátumhoz jutott volna a 1
2019-10-14 18:32:10
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Gyurcsány: nincs alternatívája az ellenzéki együttműködésnek

Gyurcsány Ferenc hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az önkormányzati választás eredményeit értékelve azt mondta, eldőlt, hogy az ország jelentős része változást akar, "elég volt a Fideszből". Ha az ellenzék jól teszi a dolgát, akkor 2022-ben visszaadja az országot a saját népének - jelentette ki.
A "Fidesz Waterloojának kezdetéről" beszélő pártelnök arra kérte a kép
2019-10-14 15:01:52
velemenyezd: Román kormányalakítás - Egymásnak ellentmondó feltételekkel támogatnák a pártok egy új kormány beiktatását
pártvezetők hétfői nyilatkozataiból kiderült: a mindeddig ellenzékben lévő román pártok többsége azt szeretné, hogy Románia visszatérjen a kétfordulós polgármester-választáshoz a jövő évi önkormányzati választások előtt, ezt azonban a parlamenti mandátumok 6,5 százalékával rendelkező Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) határozottan ellenzi.
A kétfordulós rendszer érzé
2019-10-14 13:42:08
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Harminc nemzetközi megfigyelő regisztrált a választásra
húsz megfigyelőt. Mellettük a francia négy, a holland három, a spanyol és svéd egy-egy megfigyelőt akkreditált. A National Democratic Institute szintén egy megfigyelőt akkreditált az önkormányzati választásra.
A választási eljárásról szóló törvény lehetőséget biztosít arra, hogy más állam vagy nemzetközi szervezet képviselője a választások megfigyelése érdekében figyelemmel
2019-10-13 10:51:26
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - A nemzetiségi szavazólapok kétnyelvűek

A települési nemzetiségi választáson több olyan szabály is van, amely jelentősen eltér az önkormányzati választás előírásaitól. Ilyen az is, hogy a szavazólapot két nyelven kell elkészíteni.
A nemzetiségi választópolgárok egyszerre választják meg a települési, területi (megyei és fővárosi), valamint országos önkormányzatukat.
A nemzetiségi választáson csak azok sza
2019-10-13 08:01:01
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Aki rászorul, segítséget vehet igénybe a szavazáshoz

Az önkormányzati választáson 10 278 szavazatszámláló bizottság működik. A szavazatszámláló bizottságok egyik feladata a szavazás törvényes lebonyolítása, ennek részeként pedig a szavazókörben a választópolgárok tájékoztatása és a segítségnyújtás.
Az írásképtelen választópolgár helyett - ennek a ténynek a feltüntetésével - a szavazatszámláló bizottság két tagja írja alá a
2019-10-13 07:06:37
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - A kistelepülésen élők több képviselőjelöltre is szavazhatnak

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény szerint a tízezernél kevesebb lakosú település egy választókerületet alkot, amelyben a képviselők száma 100 lakosig 2, ezer lakosig 4, ötezer lakosig 6, tízezer lakosig 8.
Az egyéni listás szavazólapon a nyilvántartásba vett jelöltek a választási bizottság által kisorsolt sorrendben szerepeln
2019-10-13 07:04:29
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Nézőpont Intézet, Lezsák Sándor, Tuzson Bence, Pogácsás Tibor, Képviselői Irodaházban, Kelemen Hunor, Gyurcsány Ferenc, Fidesz Waterloojának, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, National Democratic Institute, ellenzéki együttműködésnek, nemzetiségi szavazólapok, kistelepülésen élők, állampolgárok dolgát, javaslat hogyan, forgalomképtelen önkormányzati, vitát lezárta, elhangzottakra reagálva, támogató hozzászólásokat, első jogosítványt, sikeres vizsgát, orvosi alkalmasságot, első téma, önkormányzati választási, közterületi plakátozáshoz, világ legrosszabb,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.