Belépés
kalmanpiroska: Öröm
Jézus Krisztus Istentől jöve és Istenhez menve - ez nem a problémák, kérdések és válaszok új világa, ez nem egy új erkölcsi törvényt jelent, és nem újabb terheket azokhoz, amelyeket az embernek amúgy is viselnie kell, hanem elsősorban Isten örömét jelenti a világban, Isten lángra lobbant örömét az örömre éhező emberiségben.

Bonhoeffer
2021-05-08 07:34:56
kalmanpiroska: Igaz ember
Az igaz ember válaszát a világ okozta szenvedésekre úgy nevezik, hogy áldás.

Bonhoeffer
2021-05-07 19:02:58
kalmanpiroska: Az Urat imádd!
a pénzszerzéssel töltik el. Soha nem hagyják abba. Egyszer valaki megkérdezett egy nagyon gazdag személyt, hogy mennyi pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy abbahagyja a gyűjtést. Ez volt a válasz: egy kicsit többre.

Nem számít, hogy a gazdagoknak mennyi pénzük van, a válaszuk mindig ez lesz: egy kicsit többre van szükségem. A pénz az istenük. Soha nem tudnak betelni vele.
2021-05-04 07:43:05
pacsakute: Rostban gazdagtáplálkozás előnyei
tehető felelőssé a diabéteszért. A 2-es típusú, életmóddal is összefüggő cukorbetegség általában hosszabb időszak alatt alakul ki.

Ha a kiváltó okokat keressük, a köztudatban az a válasz él, hogy azért alakul ki valakinél ez a betegség, mert túl sok cukrot vagy cukros dolgot fogyaszt. De legtöbbünk irodában dolgozik, keveset mozgunk és sokat ülünk. A mozgásszegény életm
2021-05-01 22:10:12
kalmanpiroska: Hogyan munkálkodik Isten a sötét időkben?
esik; bűnük miatt Isten ellenséget küld reájuk, amely szolgaságba kényszeríti őket; végül, amikor a szenvedés már túl nyomasztó, akkor Izráel népe Istenhez kiált könyörögve szabadításért; válaszul Isten elküld egy bírát aki kivezeti őket a szolgaságból a szabadságra. Ezek a bírák Izráel népét az ellenségeiktől szabadították meg katonai beavatkozással és politikai felügyeletet gyak
2021-04-29 22:56:28
foldinefehereva: Semmit nem bánok,
döntöttem, amiket nem mondtam ki. Rengeteg időt pocsékolunk a kudarctól és a visszautasítástól való félelemre. Pedig a rágódástól kellene rettegnünk. A kudarc, a visszautasítás egyértelmű válaszok. Ha valamit utólag megbánunk, az kérdőjeles, és sosem kapunk választ. "Mi lett volna, ha...", "Bárcsak...", "Vajon máshogy alakult volna-e...". Soha, soha nem fog kiderülni, és életed há
2021-04-26 23:19:22
kalmanpiroska: Újraindítás
a megszokottság rendjét a hiány ködje töri meg.Ám van visszatérés a némán rejtegető bozótból,

Kiút találtatik az üszkösödést okozó gondból,

Válasz érkezik a feladást fontolgató tanácskozás végére.Megnyílik a boltozat,

Újrakezdést ígér a szózat,

S kényelmes belső lakjából békesség űzi ki a
2021-04-24 21:13:56
koszegimarika: A válaszom: Boldog
2021-04-22 08:47:28
pacsakute: A hazugság nem titkolható jelei
mondás. Való igaz, a szem sokat elárul rólunk, emberekről. A hazug emberre az jellemző, hogy nem mer a szemünkbe nézni. Figyeljük csak meg, amikor valakitől kérdezünk valamit és nem azonnal válaszol, akkor először jobbra, majd balra tekint, és amikor válaszol, nem a szemünkbe néz, hanem valami más dologra fókuszál.

Kutatásokat is végeztek azzal kapcsolatban, hogy milyen
2021-04-16 17:04:51
foldinefehereva: Ma találkoztam valakivel,
kisfiú odafordult hozzám és azt mondta: Megengeded, hogy megismerjelek? Szeretnélek megismerni. Meglepődtem ezen a kérésen, olyannyira, hogy csak egy fojtott hangon kipréselt: persze volt a válaszom. Ahogy ránéztem, azonnal tudtam, ő nem lát engem. Legalább negyed órája ültünk egymás mellett, de addig észre sem vettem, hogy ki van mellettem, annyira elmélyülten beszélgettem a rége
2021-04-15 23:18:00
sandrapolke: Ma Győr - beoltják a mamát
kapja.
Tegnap Szakály Sanyiék jó korán jöttek, így tudtunk egy kicsit beszélgetni is. Ma olvastam el a tegnapi Magyar Nemzetben a vele készült interjút a Bethlen-korszakról. Okos, jó válaszok. Sándor nem csupán jó történész, de diplomatikus is. Az, hogy korábban őt is csőbe húzták, és félremagyarázták az az ellenség természetéből fakad.
Kicsit szomorú az ember a sok gya
2021-04-15 10:41:16
liliana01: Szeresd velem Karinthy Frigyest
délután

Tavaszi felhők közt hirtelenül
Megvillant valami - cikázó harangnyelv
S a fekete ég vészharangja megkondult félperccel utána.
Egyet ütött csak
És egyet dobbant rá válaszul lélekharangom:
Vészharang, köszönöm, hogy észrevettél!
Égi szikratávíró, köszönöm, hogy szerte küldted süllyedő hajómról a S.O.S.-t!
Dörgő menny
2021-04-12 18:27:41
Oldal: