Belépés
kohlinka: Mária Sántáné Kurunczi: Zongora a Tisza parton
zeneszerzőtől játszott, akinek a műveit senki sem ismerte, de szépen szólt.
Pillanatokon belül óriási koncert-terem lett a Tisza-part. Fenn a rakparton az emberek mind megálltak.
Néhányan lementek a zongora mellé, hogy lássák, ki is játszik rajta.
Bajor és Lakli felváltva zongoráztak. A tömeg már akkora volt, mintha valami tüntetés lenne.
Egyszer csak egy rendő
2022-12-01 13:21:50
kalmanpiroska: Jó önzőnek lenni?
hanem a többiekét, hogy üdvözüljenek."

Korábban ebben a könyvben kritizálta a korinthusi keresztyének egy részét, amiért túlságosan buzgón törődtek a saját érdekeikkel. Néhányan közülük másokat pereltek be. Pál keményen bánt velük. Ezt írta:
1Kor 6,7: ,,Egyáltalán már az is nagy kudarc, hogy pereskedtek egymással. Miért nem szenveditek el inkább a sérel
2022-11-28 18:19:15
kalmanpiroska: Spurgeon - November 29
Üdvözítőt is. Ő - aki János befolyása alatt állt és "engedelmeskedett néhány dologban" - végül "megvetően bánt" (Lk 23,11) az Isten Fiával.

Az evangélium leggonoszabb káromlói közül néhányan korábban vasárnapiskolai tanulók, illetve tanárok voltak. Jó néhány fiatalembert "majdnem rábeszéltek" arra, hogy keresztyénekké legyenek. De mivel kétfelé sántikáltak, addig tétová
2022-11-28 18:06:59
kalmanpiroska: Spurgeon - November 27
tette, de még nem volt képes mindent világosan megkülönböztetni. Jézus megkérdezte tőle: "Látsz-e valamit?" Az felnézett, és ez volt az első örvendező szava: "Látok!" - Milyen nagy áldás! - Néhányan közületek is elmondhatják: "Egyet tudok: bár vak voltam, most látok."(Jn 9,25) "Nem látok olyan sokat, amennyit esetleg kellene, vagy úgy, ahogy remélem, hogy egyszer majd látni fogok,
2022-11-26 19:23:06
menusgabor: "A magyarság hatalmas érték, ám egyben hivatás és küldetés i
ősmagyarokról: ,,A barbár, hódító magyarok nem emberek, de vadállatok módjára élnek, mert nyers húst esznek, vért isznak és az ellenség szívét kitépik." Másutt ezt írták: ,,Néhányan a földet művelik, mások olyan szörnyűek és iszonyatosak, hogy emberhúst esznek és embervért isznak. Semmiféle irgalom nem hajlítja meg őket, semmi kegyesség nem indítja meg bensőjüke
2022-11-16 22:59:25
menusgabor: Az új világrend
do notice the difference,won't be enough matter" !

Az a néhány aki észreveszi a különbséget - kevés lesz ahhoz,hogy számítson! Az előadó ezután utalt rá: hallgatói közül néhányan valószínűleg azt gondolják,hogy az egyházak ellent fognak állni ennek a törekvésnek. Valójában azonban - az egyházak segíteni fognak minket - mondotta Dr.Day.

Megjegyzés: Dr.
2022-11-09 20:30:56
menusgabor: Nincs Cím
házunkat:

- Maguknál aludt az a borzalmas külsejű öregember a múlt éjjel? Én kiutasítottam. Elveszítheti a vendégeit, ha ilyeneket szállásol el.

Lehet, hogy igaza volt, időnként néhányan miatta álltak tovább. De ha ismerték volna őt, talán könnyebben viselték volna betegségeiket. Tudom, hogy a mi családunk mindörökre hálás lesz neki, amiért megismerhettük..
2022-11-07 22:00:12
kalmanpiroska: Spurgeon - November 4
előtt gondolkodtak így, és hajlamosak arra, hogy a múltból való gondolataikat alkalmazzák új életükre. Mondjátok el nekik: "A régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2Kor 5,17)

Néhányan közülük rossz szokásaik halotti leplét viselik. Jó dolog segíteni egy részeges embernek, feloldani átkozott kötelékeit, ami megakadályozza lelki előrehaladását.

Távolítsuk el mi
2022-11-03 22:04:20
eva6: Facebookon kaptam
Szervusz kedves Évi .
Nagyon szépen köszönöm .
Halottak napja van , emlékezzünk .
"Néhányan előremennek , és várják azokat , akiknek dolguk van még a földön . Néha a gyermek megy előre , néha a szülő . De a Teremtő úgy osztotta be , hogy aki a csillagok fölé kerül , legyen aki várja őt ott ."

Gardonyi Géza soraival kívánok csendes estét , jó pihenést éj
2022-10-31 21:06:19
agica2004: Egy anya levele.....
nővérednek ma gyermeke született, de még nem tudjuk fiú-e, vagy lány, így azt sem tudom megírni, hogy nagynéni vagy nagybácsi lettél.
Képzeld! A szomszéd beleesett a pálinkás hordóba.
Néhányan megpróbálták kihúzni, de ő hősiesen ellenállt, és
megfulladt. Szegény embert 3 napig hamvasztották.
Máskülönben nincsen sok újság, minden a megszokott mederben
folyi
2022-10-18 17:02:14
menusgabor: Tanulságos történetek 6.
stresszes élet és munka kapcsán.

A tanár, kávét ajánlva fel vendégeinek, kiment a konyhába, s egy nagy kannányi kávéval és többféle csészével tért vissza: porcelán, műanyag, üveg; néhányan simák voltak, néhány közülük drága és ritkaság volt, s szólt, hogy mindenki szolgálja ki magát. Amikor minden diák kezében egy csésze kávé volt, a tanító így szólt:

- Megfi
2022-10-13 21:45:16
koszegimarika: Egy kezemen meg tudom számolni azokat az embereket, akikben-
"Bízom benne, hogy nem lopod el a pénzem".
Én arról a bizalomról beszélek, amikor tudod, hogy valaki soha nem fog bántani, a körülményektől függetlenül.
Vagy amikor tudod, hogy néhányan mindig melletted fognak állni, nem számít, milyen rosszra fordulnak a dolgok."
(Star Trek c.film)
2022-10-12 09:16:11
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Mária Sántáné Kurunczi, Nincs Cím, Isten Fiával, Gardonyi Géza, Star Trek, magyarság hatalmas, anya levele, műveit senki, emberek mind, zongora mellé, könyvben kritizálta, korinthusi keresztyének, saját érdekeikkel, evangélium leggonoszabb, első örvendező, ellenség szívét, földet művelik, egyházak ellent, egyházak segíteni, múlt éjjel, múltból való, régi elmúlt, részeges embernek, gyermek megy, csillagok fölé, szomszéd beleesett,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.