Belépés
velemenyezd: Tőkés László: a temesvári népfelkelés vallásos felkelés is volt
Európa keresztény gyökereit vonják kétségbe".
Az ökumenizmus igényét hangoztatta Ramona Balutescu temesvári író is, aki úgy vélte: a keresztény egyházak közül az ortodox egyház a legkevésbé fogékony erre a gondolatra.
Florian Mihalcea, a temesvári forradalmi szellemet megjelenítő Temesvár Társaság elnöke felidézte: a temesváriak 1989-ben nem a magyar Tőkés László, hanem
2018-12-15 19:52:12
velemenyezd: Leginkább a hadseregben és a rendőrségben, legkevésbé az egyházakban bíznak a csehek

A hadseregben és a rendőrségben egyaránt a megkérdezettek 67 százaléka bízik, míg az egyházakban mindössze 25 százalék. Aránylag alacsony a civil szervezetekbe, a sajtóba és az internetbe vetett lakossági bizalom is.
A rendőrségbe vetett bizalom a felmérések 1994-es kezdete óta most a legmagasabb. Magas, 58 százalékos a bíróságokba vetett bizalom is.
A televízióba
2018-12-13 15:42:32
velemenyezd: Brexit - Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May ellen a Konzervatív Párt
nyilatkozatában közölte: minden erejével szembeszáll a bizalmatlansági indítvánnyal, mert ha vezetőváltás kezdődne, az olyan időszakban teremtene bizonytalanságot, amikor azt az ország a legkevésbé engedheti meg magának.
A bizalmi indítvány kezdeményezése hetek óta napirenden volt a tory frakción belül, amelynek keményvonalas Brexit-tábora rendkívül elégedetlen a Brexit felté
2018-12-12 11:31:26
velemenyezd: Szívesen vásárolna önvezető autókat a magyarok többsége egy kutatás szerint
arány. A hadviselésben viszont csak 6 százalék látná szívesen a technológiát.
Háromból két magyar szerint az intelligens robotok jó társak lehetnek a magányos idős embereknek. A legkevésbé az 55-65 éves megkérdezettek lelkesednek ezért, de még ennek a korosztálynak is több mint a fele jó ötletnek tartaná mindezt.
A magyarok többsége szerint a mesterséges intelligencia h
2018-12-11 16:45:15
kalmanpiroska: Lelki gőg
nem fog gyanakodni önmagára; aki azt hiszi, hogy tiszta fény veszi körül, nem fél attól, hogy ellenség leselkedik
2018-12-07 17:47:36
kalmanpiroska: Megbocsátás
érezni, vagy legalábbis nem azonnal. Megtanultam azonban az érzéseimmel ellentétesen cselekedni, ami megint csak tudatos döntést igényelt. Talán úgy tűnhet, hogy képmutató voltam, pedig a legkevésbé sem. Mindössze megértettem, hogy mindig azzal összhangban kell cselekednem, ahogyan Isten látja a dolgokat, ahelyett hogy a saját aktuális érzelmi állapotomra hagyatkoznék. Ez a biblia
2018-12-06 11:29:46
kalmanpiroska: Megbocsátás
,,A vétkes fél megbánás hiányában nem fogja megtapasztalni sem Isten megbocsátása, sem a mi megbocsátásunk felszabadító erejét, ez azonban a legkevésbé sem befolyásolhat bennünket abban, hogy a magunk részéről elengedjük a 'tartozását'."

-Dianne B. Collard-
2018-12-05 16:36:31
velemenyezd: Először modellezték a mikroműanyagok természetben való mozgását
formájában, amelyek idővel lerakódnak az üledékekben, eljutnak a termőföldekre és az ivóvizekbe.
Az öt milliméternél kisebb műanyagrészecskéket nevezzük mikroműanyagoknak, amelyek legkevésbé tanulmányozott fajtái a mikroszálak. Ezek apró műanyagszálak, amelyek például mosás közben válnak le a műszálas szövetekről.
Jelentős részük átjut a vízszűrő rendszereken és a szenny
2018-12-01 12:21:30
velemenyezd: Nielsen: a világhálóra csatlakozó fogyasztók 95 százaléka vásárol is az interneten
már.
Magyarországon szintén a divatáru a vezető kategória, ebből 41 százalék vásárolt már online, de a harmadik helyen a szórakoztató elektronikai termékek állnak, 39 százalékkal. A magyarok legkevésbé a bor- és szeszesital-vásárlásra, valamint a virág- és ajándékküldésre kattintanak.
A fogyasztók gyakrabban vásárolnak online csomagolt, illetve friss élelmiszert, ha bizo
2018-11-30 18:31:53
velemenyezd: Mabisz: szoros összefüggés van a megtakarítások és a háztartások biztosítottsága között
megtakarítási időpreferenciával rendelkeznek, rendszeresen takarítanak meg, életkor szempontjából pedig a 40 év feletti generációk felülreprezentáltak - írták. Ezzel szemben a készpénz mint legkevésbé tudatos megtakarítási forma említése a 18-29 évesek, az eseti és az 1 évnél rövidebb időre megtakarítók esetében volt átlagon felüli.
A felmérés szerint a magyarok fele (48 száz
2018-11-27 13:39:11
velemenyezd: Trump nem hisz a klímaváltozásról szóló kormányzati jelentésben foglalt veszélyekben
az egyik újságíró a klímaváltozás káros gazdasági következményeiről faggatta, az elnök röviden csak annyit mondott: "én ebben nem hiszek".
Szerinte jelenleg az Egyesült Államok a legkevésbé környezetszennyező ország, és ez számára nagyon is fontos. Hangsúlyozta, hogy híve a tiszta környezetnek, benne a tiszta víznek és a tiszta levegőnek. Majd a környezetszennyezésre utalva h
2018-11-27 07:04:10
menusgabor: Káli László
beléd, gerendának látják!
Most az egyszer tedd meg végre! Csupán csak
magadért kiáltsd abba a végtelen pusztába!
Bármit is tettél, mindig egy cél vezette lépted:
a legkevésbé fájjon mindenki másnak a léted.
Ne várd, hogy most megértsenek. Kiben fájtál,
nem hoz megenyhülést a szó, sohasem látják,
nem értik, egykor akár magad is ellen tettél,
2018-11-25 21:00:31
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Tőkés László, Theresa May, Konzervatív Párt, Káli László, Ramona Balutescu, Florian Mihalcea, Temesvár Társaság, Egyesült Államok, temesvári népfelkelés, egyházakban bíznak, magyarok többsége, kutatás szerint, mikroműanyagok természetben, világhálóra csatlakozó, háztartások biztosítottsága, klímaváltozásról szóló, ökumenizmus igényét, keresztény egyházak, ortodox egyház, legkevésbé fogékony, temesvári forradalmi, temesváriak 1989-ben, magyar Tőkés, rendőrségben egyaránt, egyházakban mindössze, civil szervezetekbe,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.