Belépés
pacsakute: Bingeni Szent Hildegárd


Bingeni Szent Hildegárd életműve igazán csodálatra méltó. Még felsorolni is nehéz, hogy mennyi mindennel foglalkozott a polihisztor középkori apáca, aki bármibe is kezdett, mindenben sikereket ért el, és maradandót alkotott.
Írásai, zeneművei ma is komoly ihlető
2020-07-27 19:44:29
menusgabor: Kaszás Zoltán versei
megint,
mint megannyit ezelőtt... nélküle.
Látom, hogy nem boldog, mégis örül...
átlátok rajtad, ne játszd meg...

Megannyi napon keresztül rátok tekintek.
Elemzek, gondolkodok minduntalan,
amennyire e korlátolt test engedi.

Mi az élet értelme?

Mindőtök mást regél, mégse ér semmit.
Örültök, hisztek, éltek, dolgoztok,
2020-07-24 20:00:20
eva6: Facebookon kaptam
szeretettel .
Puszillak .
"Este minden más . Más az egész világ . Magam se vagyok az , aki reggel voltam . Mintha a földdel megfordulna a szívünk is : másképpen érzek , és másképpen gondolkodok ."

(Gárdonyi Géza)
2020-06-22 20:55:05
menusgabor: Ebben az országban...
EBBEN AZ ORSZÁGBAN...Ebben az országban bármi elképzelhető, és annak ellenkezője is.

Ebben az országban szabadon lehet 3 millió kormánypárti szavazót akasztással fenyegetni. A hatóság nem tesz semmit.

Ebben az országban azok kapnak 100 m
2020-05-29 22:31:00
maroka: Nyitottsággal és bátorsággal a beszűkülés ellen
Az 1998. szeptember 14-én aláírt Fides et ratio enciklika II. János Pál utolsó körlevele a második évezredben. Történetének gyökerei egészen 1942-ig nyomon követhetők: ekkor fogadta el a krakkói egyházmegye a huszonkét éves Karol Wojtyła jelentkezését, és a ,,földalatti" kispap ősszel meg is kezdte filozófiai tanulmányait.
Nem volt könnyű dolga, hiszen az elsők közö
2020-05-17 07:28:46
velemenyezd: Online rendezik meg az idei Torinói Nemzetközi Könyvfesztivált

Az olvasók csütörtöktől vasárnapig élő közvetítéseken keresztül találkozhatnak olasz és nemzetközi vendégekkel az esemény honlapján, valamint közösségi (Facebook, Instagram, Twitter) csatornáin.
Az idei rendhagyó fesztivált a szervezők a vírus áldozatainak, azok rokonainak ajánlják, valamint a kórházi dolgozóknak, akik áldozatos munkájukkal számtalan életet mentenek - ol
2020-05-13 19:50:07
velemenyezd: Húszezernél is több fát ültettek tavasszal a 10 millió Fa közösség tagjai

A 130 csoportból álló országos közösség tagjai még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt tűzték ki célul, hogy ebben az évben 150 ezer fát ültessenek el. A karantén korántsem kedvezett a tavaszi közösségi ültetéseknek, az aktivisták mégis több mint 20 ezer fát ültetettek el biztonságosan, főként magánterületen - számolt be az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az alap
2020-04-30 21:54:44
velemenyezd: A kenus Mike Róbert a halasztás ellenére ott akar lenni Tokióban

"Úgy készültem, hogy ez lesz az utolsó évem, az utolsó olimpiám, de mivel ciklusokban gondolkodok, ezért alkalmazkodom a halasztáshoz - nyilatkozta a Kajak-Kenu TV-nek a májusban 36. születésnapját ünneplő versenyző. - Most egy hihetetlen nagy kérdőjel van bennem, azt sem tudom pontosan, hogy idén milyen versenyek lesznek, próbálom fizikálisan és mentálisan is konzerválni a f
2020-04-21 15:01:55
velemenyezd: Az amerikai kormány terroristának minősített egy ultranacionalista orosz csoportot

Az Orosz Birodalmi Mozgalom nevű alakulatról van szó, amelynek három vezetőjét Washington szintén terroristának minősítette.
A szervezet - az amerikai külügyminisztérium szerint - paramilitáris jellegű kiképzéseket tartott Szentpétervárott neonáciknak és fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportoknak, amelyek pokolgépes robbantásokat követtek el.
"Ez az első alkalom,
2020-04-06 23:23:47
maroka: Készüljünk a Nagyhétre!
"Hiszem a test feltámadását és az örök életet." Ez az, ami most sem engedi halálos félelemmé változtatni az emberi mivoltunkból fakadó természetes aggódást.
Készüljünk a Nagyhétre!
*
Hiszem a test feltámadását, és az örök életet; legyen meg a Te akaratod. Talán furcsa így egy mondatban látni az Apostoli hitvallás, illetve a Miatyánk egy-egy rövid részletét. Mint ahog
2020-04-04 20:06:27
velemenyezd: Terrorizmus - Szélsőjobboldali terroristákat ítéltek el Németországban

A nyolc férfira két év három hónap és öt év hat hónap közötti büntetést szabott ki a Drezdában működő Szászország tartományi felsőbíróság. Egyiküket terrorista szervezet létrehozása és terrorszervezetben viselt tagság miatt, a többieket a szervezetben viselt tagság miatt ítélték el. Öten garázdaság és súlyos testi sértésért is kaptak büntetést.
Az ítélet nagyjából megfel
2020-03-24 20:44:05
velemenyezd: Gulyás: Közép-Európa évszázados tapasztalata felértékelődik

Gulyás Gergely a XXI. Század Intézet által rendezett fórumon úgy fogalmazott: a térség országai "megkapták a védőoltást" a totalitárius eszmék ellen.
A miniszter az eseményen, amelyen előadást tartott Ryszard Antoni Legutko lengyel európai parlamenti (EP-) képviselő, a magyar-lengyel kapcsolatot történetét is felidézve arról beszélt, hogy a magyar és lengyel történelem k
2020-03-09 21:58:18
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Bingeni Szent Hildegárd, Kaszás Zoltán, Torinói Nemzetközi Könyvfesztivált, Mike Róbert, Gárdonyi Géza, EBBEN AZ ORSZÁGBAN, János Pál, Karol Wojtyła, Kajak-Kenu TV-nek, Orosz Birodalmi Mozgalom, Gulyás Gergely, Század Intézet, Ryszard Antoni Legutko, beszűkülés ellen, idei Torinói, kenus Mike, halasztás ellenére, amerikai kormány, ultranacionalista orosz, polihisztor középkori, élet értelme, egész világ, földdel megfordulna, országban bármi, országban szabadon, országban azok,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.