Belépés
liliana01: P. C. Brenson: Csak addig élek
éj,
legyek ott lezárt pilláid mögött,
s ne múljon soha el a szenvedély.
Mert te kibérelted nálam
a holnapokat,
léttől-létig egész lelkem behálózod,
s addig futsz gondolataim közt,
míg csak múló elmém
képes felfogni az örökkévalóságot.
Így értelmüket vesztik lassan majd
a hónapok, s az évek.
Bár tudom jól:
míg őrzöd emléke
2022-08-14 17:24:40
dandej: Istennek teljes beszéde igen tiszta,pajzs...
hallgathatja szavait, mint amikor egykor a hegyen vagy a tengerparton tanított. Elmondhatja a föld megszomorodottjainak és megkísértettjeinek a reménység és szentség utáni vágyakozás gondolatait. Ezáltal ő maga is mind szorosabb kapcsolatba kerül Istennel.

Énokhhoz hasonlóan aki Istennel járt mindig közelebb jut az örökkévaló világ küszöbéhez, míg végül megnyílnak el
2022-08-13 14:47:27
liliana01: A természet csodája
gyűjtőneve a művészet. A tenger, a völgy, az erdő, a folyó, a síkság, minden föltétlen. De Bach egy fugája, Rilke egy verse, Cranach, vagy Goya egy képe, Palladio egy épülete, Goethe egy gondolata, Phidias vagy Rodin egy szobra az ajándék, melyet az ember, csak ő, egyedül az összes élőlények között, tulajdon akaratából hozzáadott a világ csodálatos művéhez.
S csak ez számít
2022-08-13 01:02:44
kalmanpiroska: Spurgeon - Augusztus 13
"Gyümölcseikről ismeritek meg őket." Mt 7,16Nincs jogunk ahhoz, hogy megítéljük felebarátaink indítékait és gondolatait, kivéve ha azok cselekedetekben és szavakban is kifejeződnek. A belső dolgokat Istenre kell hagynunk, a külsőket azonban megítélhetjük, sőt, meg is kell ítélnünk.

Szeretnélek titeket önvizsgálatra vezetni. A Gal 2,22-ben Pál a Lélek gy
2022-08-12 19:15:52
menusgabor: Lackfi János verseiLackfi JánosLackfi János (születési neve: Oláh János; Budapest, 1971. május 18. -) József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, tanár, Nyugat-kutató, fotós. Publikálása kezdetekor vette fel a Lackfi nevet, hogy apjával össze
2022-08-11 18:31:02
dandej: Aki hittel elfogadja Isten ígéreteit, bocsánatot nyer
remény a számára. Aki hittel elfogadja Isten ígéreteit, bocsánatot nyer. Az Úr egyetlen őszinte lelket sem vet el. Ezt az ígéretet adta: Hagyja el a gonosz az ő útját, és a bűnös férfiú gondolatait, térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, jöjjön a mi Istenünkhöz, mert ő bővelkedik a megbocsátásban. (Ésa. 55:7).

(Pátriárkák és próféták, Dávid bűne és bűnbánata c. fejezetből)
2022-08-11 16:44:49
pacsakute: Jótanács
ellenálló szíved lesz, mint az erdők lelke.
- Ússz gyakrabban, és úgy fogod érezni magad a szárazföldön, mint hal a vízben.
- Nézz gyak
2022-08-06 23:13:13
kalmanpiroska: Spurgeon - Augusztus 6
"Akkor is oda akarok menni, ha elkárhozok!" El is ment, és attól a pillanattól fogva csodálkozva tapasztalta, hogy soha többé nem rettentették meg az édesanyjára, vagy a Bibliára vonatkozó gondolatai. Nem lett többé nyugtalan soha. Mintha azt mondta volna Isten: "Hagyjátok el, nem akarom többé figyelmeztetni, egye meg elvakultsága gyümölcsét; nem akarom többé visszatartani!"
2022-08-06 21:35:41
koszegimarika: Szívörvény részlet. Köszönöm az olvasást. Inke, ha megtalál
Igen. Az érzelmeidet és a vágyaidat. Légy mindig fegyelmezett és találd meg a megfelelő mértéket, mindenben. A józanság erényével átitatott lélek, képes elhallgattatni félelmeit, a rossz gondolatait, a kétségeit. Ez a belső józanság és nyugalom segít majd hozzá a helyes döntéseidhez. Erőt ad a feladataidhoz. Az erényes ember sajátja ez a józanság, aki képes nyugodtabban élni, mert
2022-08-01 08:29:12
liliana01: Nem tudtam ellenállni, megint koppintottam!

Nem tudom gondolkodtak-e már azon, milyen is lenne a rét, a kert, az élet virágok nélkül? Az a sok szín, illat, forma, a szerény ibolyától, a ,,büszke" rózsáig. A virágok hozzátartoznak életünkhöz az első naptól, az utolsóg. Ünnepeinken is ott vannak, kifejezzük v
2022-07-29 11:04:12
bedmarika47: Gondolataim . . .A változtatás nem megy egyik napról
a másikra , fontos , hogy merjük
magunkba nézni , s mindenkor kimondani
az igazságot . Elképzelhető , s inkább igen ,
mint nem , általa nem válunk népszerűvé ,
de fontos a becsület , s a tiszt
2022-07-28 19:38:23
menusgabor: A béke az egyetlen megoldás, új stratégiára van szüksége Eur
Nyugaton nem akarnak szembesülni azzal, hogy minden elveszett. Mi azonban nem akarjuk, hogy ránk erőltessék azt, amit mi a nemzet végének nevezünk.

Orbán Viktor úgy folytatta gondolatait, hogy van egy csele az internacionalista baloldalnak: az az állításuk, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Azonban éppen ebben különbözik a Nyugat két fele.

"Akiket
2022-07-24 20:00:25
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Lackfi János, Oláh János, József Attila-díjas, Orbán Viktor, természet csodája, egyetlen megoldás, hegyen vagy, tengerparton tanított, örökkévaló világ, összes élőlények, világ csodálatos, belső dolgokat, külsőket azonban, ígéretet adta, bűnös férfiú, erdők lelke, pillanattól fogva, megfelelő mértéket, józanság erényével, rossz gondolatait, belső józanság, helyes döntéseidhez, erényes ember, élet virágok, szerény ibolyától, virágok hozzátartoznak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.