Belépés
anna4459: Brassói – Savanyú uborkával az igazi!
feledjük - leginkább azért, mert ma is ugyanolyan élvezettel esszük a legtöbbet. Fine dining ide, gasztro reform oda, a lilahagymás zsíroskenyérnél jobb streetfood nemigen van, és a brassóit sem tudja lekörözni semmi!


De finom a brassói!

A krumpli-hús kombó
2018-02-16 17:17:28
bedmarika47: Tájak és ízek - Tokaj ízei
rusztikus
ételekkel találkozunk . A régiót járva a szinte
kötelező halászlé mellett sorra megízlelhetjük a helyi
ételeket : a pontypörköltet galuskával , a harcsa -
brassóit vagy éppen az erdei gombás süllőt .
Bármelyiket választjuk is a megfelelő borról se
feledkezzünk meg ! ************ Bédné Marika : 2017 . 09 .13 . 13 :
2017-09-13 13:10:29
koszegimarika: Vendégek - Pincérek Aranyköpései
körettel?
-Köretet nem kérek hozzá, csak krumplit!

-Spagetti Carbonarat kérek,de pennével és nem spagettivel, mert gluténérzékeny vagyok....

-Szeretnék egy brassóit hús nélkül....

-0,5liter csapvízet jéggel,de ne legyen hideg!

-Kerek egy vadpörköltet.
-Milyen körettel hozhatom?
-Somlói galuskával.

És egy kedve
2017-08-17 07:41:11
taltos1: Zöldborsós brassói
bélelt tepsire terítjük az olajjal összekevert krumplit, majd előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. Tálaláskor a sült krumplira kanalazzuk a zöldborsós brassóit, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.



Kard Sándorné kgizike
2017-06-14 23:18:27
kovacsborbala: Brassói
bélelt tepsire terítjük az olajjal összekevert krumplit, majd előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. Tálaláskor a sült krumplira kanalazzu
2017-06-11 12:30:14
lebo: Készítsünk brassóit, mutatom a legjobb receptet!
nosztalgiából nevezte el (szalonnás, szűzpecsenyés, hagymás, zöldborsós, paradicsomos, zöldpaprikás recept, resztelt burgonyával). Az óbudai Weiss kocsma tulajdonosának felesége találta ki a brassóit egy más változat szerint mint egytálételt Brassóy Károly asztalos mester születésnapjára. Ez majoránnás, hagymás sertéshús, tarhonyával.
2016-10-29 16:54:08
drciccancs: sertés részei
színhús. A disznó legfinomabb - és persze legdrágább - része. Ez is száraz hús, a karajhoz hasonlóan tudjátok felhasználni. Felszeletelve ebből készíthettek szűzérmét, és a legfinomabb brassóit is.

A comb talán a legkedveltebb rész és elengedhetetlen része az ünnepi ételeknek. Részei a slussz, felsál, dió és a frikandó. Combból érdemes egybesült húst készíteni. Füstölve
2016-10-26 22:39:54
horvathnemagdi: Konyhai alapok
színhús. A disznó legfinomabb - és persze legdrágább - része. Ez is száraz hús, a karajhoz hasonlóan tudjátok felhasználni. Felszeletelve ebből készíthettek szűzérmét, és a legfinomabb brassóit is.

Szűzérme

A comb talán a legkedveltebb rész és elengedhetetlen része az ünnepi ételeknek. Részei a slussz, felsál, dió és a frikandó. Combból érdemes egybesült húst
2016-09-11 15:36:20
horvathnemagdi: Konyhai alapok
színhús. A disznó legfinomabb - és persze legdrágább - része. Ez is száraz hús, a karajhoz hasonlóan tudjátok felhasználni. Felszeletelve ebből készíthettek szűzérmét, és a legfinomabb brassóit is.Szűzérme

Comb

A comb talán a legkedveltebb rész és elengedhetetlen része az ünnepi ételeknek. Részei a slussz, felsál, dió és a frikandó. Combból
2015-10-27 16:57:12
horvathnemagdi: Nem viccelünk
eszem. És arra is odafigyelek, hogy egyszerre ne egyek sokat. Reggelim gyakran szalonnából, házi kolbászból és tojásrántottából áll zöldségekkel. Ebédre egy csészényi levest eszem, imádom a brassóit, de tilos sült krumplival enni, így párolt kölessel helyettesítem.

Vacsorára gyakran eszem egy szelet sült szalonnát salátával. És egy étrend kiegészítőt is fogyasztottam. Í
2015-05-19 16:41:09
dundulino: Csütörtök
Egy szőke kis hercegnő el is varázsolt teljesen. Volt aki kiszolgálta magát, és volt aki önként jött táncosnak közénk :-D
Imádtam őket!
Hazaérve grillezni kezdtünk. Mennyei brassóit rittyentettünk össze egy kis görögsalival.
Ma nyugisabb nap ígérkezett, csodás napsütéssel. Végre utol értem magam mosás terén, és Jancsi bácsiék is jöttek felmérni az ablakokat. Leszne
2014-09-18 21:42:52
sztotyi: Mi a véleményetek Kádár Jánosról? Milyen volt a Kádár korszak?
volt,h legyen mit piálni, zabálni, és be is fogta a száját! Persze Kádár úr puritán volt, de arról nem beszélünk,h Cinege elvtársnak az NDK-ban lévő hadgyakorlatra MiG-el vitték a még meleg brassóit, és persze Mercédesszel járt! Úgy éltek az akkori urak az átlaghoz képest, mint a kis királyok! És tehettek mindent, a cenzúra jól működött! Soha többet! Érdekes módon, az összes volt
2014-03-15 10:36:23
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Pincérek Aranyköpései, Kádár Jánosról, Bédné Marika, Kard Sándorné, Brassóy Károly, Persze Kádár, legjobb receptet, véleményetek Kádár, lilahagymás zsíroskenyérnél, krumpli-hús kombó, régiót járva, pontypörköltet galuskával, erdei gombás, megfelelő borról, olajjal összekevert, sült krumplira, zöldborsós brassóit, apróra vágott, óbudai Weiss, disznó legfinomabb, karajhoz hasonlóan, legfinomabb brassóit, comb talán, legkedveltebb rész, ünnepi ételeknek, csészényi levest,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.