|
|
|
|
Hozzávalók listája
50 dkg tepertő, 2 tojás, 2.5 dl tej 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor, annyi liszt amennyit felvesz, só törött bors.
Elkészítés
A tepertőt át kell darálni, megsózva, beborsozva összegyúrjuk az egyik tojással, a tejjel, a tejföllel, a sütőporral meg annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Legalább egy óráig hűvös helyen pihentetjük. K |
2017-11-30 09:56:02 |
|
|
|
|
Hozzávalók:
70 dkg sertéslapocka
20 dkg vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál pirospaprika
1 kis sűrített paradicsom, vagy 1 nagyobb paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
só
2 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágjuk és mikróban 2-3 |
2017-11-28 11:57:38 |
|
|
|
|
|
A kremowka egy lengyel krémes sütemény. Annak idején, 1999-ben, amikor II János Pál meglátogatta Wadowicét, ahol korábban lakott, véletlenül megemlítette, hogy gyerekkorában nagyon szerette a kremowkát, és hogy iskolatársaival gyakran mentek el a piacra az ottani pékhez, hogy egyenek ebből a finom süteményből. Másnapra a kremowkát a városban átkeresztelték Kremówka papieskára, ami |
2017-11-28 11:56:20 |
|
|
|
|
Régi roma hagyomány szerint készített Babos tészta
Hozzávalók:
fél kg tarkabab
1 kg finom liszt
1 evőkanál só
2 db tojás
annyi vizet amennyit fel vesz a tészta
4-5 db babérlevél
2-3 gerezd fokhagyma
bacon, vagy füstölt szalonna tetszés szerint lehet választani melyiket rakja bele a füstölt íze miatt| |
2015-03-11 09:50:00 |
|
|
|
|
|
I.
Az eredeti recept Jamie Olivertől való, ropogós morzsás gyümölcstorta: balzsamecetben párolt vegyes piros gyümölcsök, körte, alma, s mindez összesütve egy igen egyszerű, vajas, morzsás tésztával. Csak éppen túlnőtt a csupasz szakácson.
Orgazmus gyümölcstorta 6 nőnek
(vagy három párnak)
A gyümölcshöz
1 hámozott, kicsumázott körte nagyobb d |
2014-10-17 21:07:27 |
|
|
|
|
régi receptekben van a timsó, elvileg egészségesebb, illetve, nincs annyi veszélye mint a többi tartósítószernek.
de azér most is vannak ilyen receptek:
http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1csk%C3%B6nyv/Tart%C3%B3s%C3%ADt%C3%A1 s/Savany%C3%ADt%C3%A1s
|
2013-09-04 13:15:06 |
|
|
|
|
Alap lé készítés:
***********************
4 l hideg csapvíz,
1 l 10%-os ecet,
25 dkg cukor,
16 dkg só,
1 evőkanál borkénpor,
1 csapott mokkáskanál timsó.
Ez a lé előre elkészíthető és bármire (uborka, paprika) ráönthető.
Hordós uborka/vegyes savanyúság
**********************************************
Hozzávalók:
|
2013-06-17 11:05:37 |
|
|
|
|
Kovászos uborka - télire is
Elkészítés
Vizet forralunk és annyi sót teszünk bele, hogy az már ihatatlan legyen. Kb. 1 liter vízhez 2 evőkanál sót teszünk. Nem baj, ha marad sós víz, mert úgyis kell utántöltögetni az érlelés alatt! Az uborkákat megmossuk. Hosszában majdnem kettévágjuk, megfordítjuk, ugyanezt megtesszük rá merőlegesen is. A tisztára mosott üvegekbe f |
2013-06-17 10:35:21 |
|
|
|
|
S Z A K Á C S K Ö N Y V
Nyers eltevés
http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1csk%C3%B6nyv/Tart%C3%B3s%C3%ADt%C3%A1 s/Nyers_eltev%C3%A9s
A nyers eltevéseknél hatványozottan fontos az üvegek sterilizálása,
használat előtti kifőzése. Nem kisebb jelentősége van a légmentes zárásnak.
Ha lehetőség van rá, erre a célra elsősorban a bádogtetejű csavaros üvegeket, |
2013-03-15 22:26:05 |
|
|
|
|
Az alábbi linkeken
1)
2)
3)
4)
5) http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1csk%C3%B6nyv/N% |
2011-07-26 16:53:31 |
|
|
|
|
RÉGI MAGYAR RECEPTEK
http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1csk%C3%B6nyv/R%C3%A9gi/R%C3%A9gi_rece ptek/%C3%89telek
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
1. PAPRIKÁS KRUMPLI
(pörköltkrumpli)
A paprikás krumplit valószínűleg annyiféleképpen készítjük, ahányan csak hozzálátunk a főzéséhez: még neve |
2011-04-03 12:54:24 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Nincs Cím, János Pál, Jamie Olivertől, RÉGI MAGYAR RECEPTEK, PAPRIKÁS KRUMPLI, pápa krémese, egyik tojással, óráig hűvös, lengyel krémes, ottani pékhez, finom süteményből, városban átkeresztelték, eredeti recept, igen egyszerű, csupasz szakácson, többi tartósítószernek, érlelés alatt, uborkákat megmossuk, tisztára mosott, nyers eltevéseknél, üvegek sterilizálása, légmentes zárásnak, célra elsősorban, bádogtetejű csavaros, alábbi linkeken, paprikás krumplit, |
|
|
|