|
|
|
|
salátástálba. Adjuk hozzá a felszeletelt koktélparadicsomot és a retket. Készítsük el a dresszinget: az olívaolajban keverjük el a sót, a borsot, a feldarabolt olajbo |
2024-04-09 22:21:34 |
|
|
|
|
őrölt kömény;
ízlés szerint só, bors;
extraszűz olívaolaj;
egy kisebb csokor petrezselyem.
Elkészítése:
Mossuk meg és szeleteljük fel a paprikákat. A petrezselymet mossuk meg és aprítsuk fel. Keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a petrezselymet, és az egészet adjuk hozzá az összekevert salátához.
Forrás : https://gyogyszernel |
2024-03-03 21:55:02 |
|
|
|
|
|
Tisztítsuk meg a fokhagymát, a gerezdeket nyomkodjuk meg, majd tegyük azokat az üvegbe. A chilipaprikát vágjuk kisebb darabokra, majd azok is mehetnek az üvegbe. A snidlinget és a petrezselymet mossuk és szárítsuk meg, kötözzük össze, majd szuszakoljuk bele az üvegbe. Öntsük fel a gyógynövényeket olívaolajjal. 2-3 hétig tároljuk sötét helyen az olajat, majd szűrjük le, és már hasz |
2024-02-18 22:06:33 |
|
|
|
|
torma
késhegynyi só és őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
1 A retket megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2 A túrót áttörjük, és a joghurttal habosra keverjük.
3 A petrezselymet finomra vágjuk.
4 Mindezeket összekeverjük, sóval, borssal és tormával ízesítjük. Ezt a krémet lehetőleg barna vagy rozskenyérre kenve kínáljuk.
Kilián Imr |
2024-02-09 20:21:20 |
|
|
|
|
|
csíkokra vágjuk a csirkemellet.
3 Egy fazékba beletesszük az olajat, majd a vajat, erre rárakjuk a csirkemellet, fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket: a petrezselymet, gombát, apró kockákra vágott cukkinit. Meghintjük kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Sózzuk, borsozzuk.
4 Belerakjuk a felvágott burgonyát, |
2024-02-09 18:22:42 |
|
|
|
|
tehát egyszerre vitaminbomba, gyógynövény és pótolhatatlan ételízesítő. Ennek tudatában vegyük és együk, mert a szervezet hálás lesz érte.
Petrezselyem történelem
A petrezselymet az ókorban inkább gyógynövényként, mint konyhai fűszerként tartották nagy becsben.
A petrezselyem őshazája Spanyolország. Vad alakjai a Földközi-tenger környékén nőnek, főként |
2024-01-21 23:31:50 |
|
|
|
|
jelentkezik.
Attól nem kell tartanunk, hogy fokhagymaszagú lesz a leheletünk. A fogyasztás után igyunk meg egy pohár tej |
2024-01-21 23:13:54 |
|
|
|
|
Védi a szemet és rákellenes vegyületeket is tartalmaz - petrezselyem
Hazánkban leginkább főzés és sütés során használunk petrezselymet, azonban jó, ha tudjuk, hogy nagyon sok gyógyászati tulajdonsággal is rendelkezik ez a remek gyógynövény. A petrezselyem |
2023-12-07 23:44:26 |
|
|
|
|
kezd.
Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a gyömbérrel, sózzuk, borsozzuk,
és időnként megkeverve még 4-5 percet pároljuk. A tűzről levéve hozzá
adjuk a finomra vágott petrezselymet, összeforgatjuk, és ízlés szerint
melegen vagy langyosan tálaljuk. |
2023-12-01 05:34:17 |
|
|
|
|
bors ízlés szerint.
Elkészítése:
Főzzük meg az árpát, csepegtessük le, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, paradicsomot, paprikát és az apróra vágott mentát és petrezselymet. Készítsük el a dresszinget: az olívaolajban keverjük el a citromlevet, a sót és a borsot, majd keverjük a salátához.
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/az-arpa-egeszseges-de- |
2023-11-09 18:48:41 |
|
|
|
|
csirkemell
panírozáshoz liszt,
Tojás
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítése:
Először készítsük el a tölteléket. Ehhez a puha vajba elkeverjük
az aprított petrezselymet, a préselt fokhagymát, majd a megsütött
és felaprított bacon szalonnát.
Sózzuk borsozzuk majd jól keverjük össze. Folpack fóliában
hengerré formázzuk, ez |
2023-10-07 13:36:38 |
|
|
|
|
zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A rizst a leveskockás, fűszeres vízben megfőzzük.
Amikor megfőtt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, amíg még meleg.
A felaprított petrezselymet és a felvert tojásokat is hozzákeverjük, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, minél több a panír rajta, annál ropogósabb lesz. For |
2023-07-30 18:37:56 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Kilián Imr, időskori betegségeket, paprika gyógyhatásairól, olívaolajban keverjük, feldarabolt olajbo, kisebb csokor, petrezselymet mossuk, egészet adjuk, összekevert salátához, gerezdeket nyomkodjuk, chilipaprikát vágjuk, gyógynövényeket olívaolajjal, retket megtisztítjuk, túrót áttörjük, joghurttal habosra, petrezselymet finomra, krémet lehetőleg, fazékba beletesszük, felaprított zöldségeket, felvágott burgonyát, szervezet hálás, ókorban inkább, petrezselyem őshazája, fogyasztás után, remek gyógynövény, tűzről levéve, |
|
|
|