|
|
|
|
fokhagyma,
fél lime,
só és bors.
Elkészítése:
Főzzük puhára a babot, majd csepegtessük le és tegyük egy salátástálba. Adjuk hozzá a megmosott és felszeletelt paradicsomot és paprikát. Reszeljük le a répát, azt is forgassuk a többi hozzávalóhoz. Olívaolajban keverjük el a fokhagymát, a lime frissen facsart levét, a sót és a borsot, majd öntsük a sa |
2024-04-07 22:13:57 |
|
|
|
|
paradicsom, amire vágysz. A barátságaid nem lesznek az a paradicsom, amire a szíved vágyik. A világ körülötted nem úgy fog működni, mint a paradicsom. A gyermekeid nem fogják neked a paradicsomot nyújtani. Még a gyülekezeted sem fog megfelelni a paradicsom színvonalának. Ha Isten gyermeke vagy, a paradicsom garantált számodra, de nem itt és most lesz. Mindazok a dolgok, amelyek mo |
2024-03-10 21:15:04 |
|
|
|
|
|
zöldbabot és a zöldborsót is. Készítsük el a bulgurt, majd hagyjuk kihűlni. Öntsük át egy salátástálba, majd keverjük hozzá a borsót és a zöldbabot is, illetve a kisebb szeletekre vágott paradicsomot. Reszeljük le a fokhagymát, majd keverjük bele a megborsozott, megsózott olívaolajba. Adjuk ezt is a salátánkhoz. Végezetül szórjuk meg felaprított petrezselyemmel.
Forrás : [lin |
2024-03-09 20:53:12 |
|
|
|
|
vágott paradicsom és a zúzott fokhagyma.
5, Pár perc további párolás után beletesszük a szűrőkanálban megmosott bulgurt, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és a sűrített paradicsomot, és lefedve kb. 10 percig pároljuk. (Közben időnként óvatosan megkeverhetjük, nehogy letapadjon a bulgur az edény aljára.)
6, Ezután levesszük a tűzről, és még kb. 5-10 percig hagy |
2024-02-12 13:30:35 |
|
|
|
|
|
sózzuk, borsozzuk. A csirkemellfiléket lapjában szeletekre vágjuk,
megszórjuk fűszersóval, majd egyenletesen a hagymás krumplira pakoljuk.
A citromot vékony cikkekre, a paradicsomot vékony karikákra vágjuk, és
elrendezzük a hús tetején. A konzerv ananászkarikákat a húsokra tesszük,
1-1,5 dl vízzel kicsit felhígított kompótlevet adunk hozzá (az ananász levéb |
2024-02-10 05:22:42 |
|
|
|
|
joghurttal és a borssal összekeverjük.
3 Belerakjuk a felaprózott csirkemellet, jól összeforgatjuk.
4 Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, rádobjuk a vajat és a felaprított paradicsomot.
5 Hozzáadjuk a csirkemellet, addig pirítjuk, míg szép színt kap minden oldala, vagyis kb. 3 percig oldalanként, majd ráöntjük a bort, hagyjuk az alkoholt elpárologni 3-4 percig. Kics |
2024-02-09 20:34:34 |
|
|
|
|
keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy minél előbb lehűljenek, majd megpucoljuk és félbevágjuk őket.
4 A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük és megszárítjuk.
5 A paradicsomot ízlés szerint felszeleteljük.
6 A tonhalat lecsepegtetjük, kisebb darabokra csipkedjük.
7 Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.
8 Tálalás előtt egy tálba tesszük |
2024-02-09 20:31:54 |
|
|
|
|
hosszára vagy egy éjszakára állni hagyjuk.
3 Elkészítéskor a pácolt csirkemellszeleteket fedett teflonserpenyőben időnként átforgatva pirosra sütjük.
4 Sütés közben hozzáadjuk a paradicsomot. Fogyasztható főzelékfeltétként vagy húsmentes saláták kiegészítőjeként, köretként barna rizs, kuszkusz vagy bulgur illik hozzá.
Szálka Brigitta receptje
Jó étvágyat |
2024-02-09 18:40:40 |
|
|
|
|
1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Sózzuk, borsozzuk.
4 Belerakjuk a felvágott burgonyát, egy hagymát egészben (ha megfőtt, ki lehet dobni). Hozzáadjuk a leveshez a paradicsomot, lestyánt, petrezselyemzöldet, apróra vágott tárkonyt. Kis lángon főzzük - vigyázzunk, ne főzzük sokáig -, a végén hozzáadjuk a zöldborsót. Frissen facsart citromlével ízesítjü |
2024-02-09 18:22:42 |
|
|
|
|
recept kétségtelenül nyugati hatásról árulkodik, hiszen liszttel sűrítik, fűszerezése azonban bengáli hagyományokat őriz. Egy evőkanál vajat megolvasztunk, beleszórjuk a feldarabolt paradicsomot és almát, a vékony karikákra vágott csípős zöldpaprikát, a babérlevelet, a gyömbért és a koriandert, és 1-2 percig főzzük.
2,Felöntjük 1 dl vízzel, fedő alatt puhára főzzük, majd szit |
2024-02-09 18:03:08 |
|
|
|
|
fogyasztható! A balkáni országokban jellemző fűszerei a bazsalikom, a borsikafű (csombor), a bors, az oregánó, a vöröshagyma, a fokhagyma és a zöldpetrezselyem. Sokszor adnak hozzá paradicsomot is. Készítenek belőle olajos salátát, illetve egyéb zöldségekkel kombinált ételeket is.
A padlizsán héját sütés, főzés előtt nem mindig kell eltávolítani (ez az étel jellegétől |
2024-02-05 22:23:45 |
|
|
|
|
Joggal nevezik a kertek álomvirágának, mert gondozást alig igényel: magjait elszórva minden évben újra kihajt. Gyümölcsfák törzse köré vetve távol tartja a vértetveket, emellett a paradicsomot és a burgonyát is védi a kártevőktől.
Magyarországon a parasztházak kertjeiben egykor általánosan elterjedt dísznövény volt. Virágai lehetnek aprók, nagyok, szimplák vagy teltek. |
2024-01-16 22:36:26 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Paul David Tripp Március, Nincs Cím, Szálka Brigitta, többi hozzávalóhoz, lime frissen, szíved vágyik, világ körülötted, paradicsomot nyújtani, paradicsom színvonalának, paradicsom garantált, kisebb szeletekre, zúzott fokhagyma, szűrőkanálban megmosott, sűrített paradicsomot, edény aljára, csirkemellfiléket lapjában, hagymás krumplira, citromot vékony, paradicsomot vékony, konzerv ananászkarikákat, húsokra tesszük, ananász levéb, borssal összekeverjük, felaprózott csirkemellet, serpenyőbe olívaolajat, felaprított paradicsomot, |
|
|
|