Belépés
suzymama: Savanyúkáposztás csirkesült.
fej lila hagyma
pár szelet bacon

bors

Elkészítés:
A csirkecombokat forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát kicsit átmossuk, alaposan kicsavarjuk, majd kicsit késsel összevágjuk. Egy jénai aljába halmozzuk, majd a szálasra vágott lila hagymát elosztjuk rajta. Rápakoljuk a húsdarabokat, a megmosott és magházától megfosztott almákat g
2022-01-08 17:38:48
klarika47: Saláta fasírt narancslé
tartani.

Ha otthon daráljuk meg a húst, előzőleg megmossuk, az inakat eltávolítjuk
és apróra felvágjuk. A zsemléket vízben (vagy tejben) megáztatjuk, nagyon
jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk (vagy a hús után ledaráljuk), a húshoz adjuk.
5 dkg zsírt olvasztunk, az olvasztott zsírba beletesszük a finomra vágott
hagymát, kevergetéssel mérsékelt tűzön
2019-12-28 10:50:12
eva6: Gyros pitában
ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már.

Közben elkészítem a tzatzikit. Az uborkát lereszeljük a héjával együtt. Picit megsózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen és kicsavarjuk. Hozzákeverjük a joghurthoz, majd adunk hozzá 3-4 gerezd áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, egy teáskanálnyi citromlevet és ugyanennyi olívaolajat keverünk hozzá. Az egészet jól összed
2019-04-05 09:29:26
taltos1: Almás levél
majd pár percig pároljuk, hogy az alma még roppanós maradjon.
Ezután egészen kihűtjük, majd egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük a levét. Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírral együtt, majd egyforma kockákra vágjuk.
Ezután mindegyik tésztakocka közepére teszünk a lecsepegtetett almából, a széleket vékonyan megkenjük felvert tojással, majd
2018-09-17 23:54:08
vorosrozsa66: Uborkás-kivis smoothie
díszítéshez, a többit kockákra aprítjuk.
A tárkonyt megmossuk, minden szár hegyén hagyunk néhány levelet a díszítéshez, a többit letépkedjük, és apróra vágjuk. A narancsok levét kicsavarjuk.
Az uborkát, a kivit, a tárkonyt, a narancslevet, a citromlevet, a mézet és egy csipet sót a turmixgépbe tesszük, és leturmixoljuk. Poharakba adagoljuk, kiviszeletekke
2018-08-09 14:16:04
bkisseva: Kiliti kolbászleves
paprikakrém, só, kömény, színes bors, majd fokhagyma, és a babérlevelek kerülnek a bográcsba.
Nagyobb lángon az egészet felmelegítjük.
Közben elkészítjük a habarást: a citrom levét kicsavarjuk, hozzákeverjük a tejszínt, a tejfölt, a mustárt.
A felforrt levesbe zöldbabot és zöldborsót teszünk, majd újabb egy-két liter vízzel pótoljuk a levét. Megkóstoljuk, és amennyi
2018-08-08 13:01:21
taltos1: Juhtúrós sztrapacska
50 dkg juhtúró (juh sajt)
15-20 dkg füstölt szalonna
tejföl Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán megreszeljük, picit kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A krumpli vizességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk, amennyitől galuskaszerű tésztát nyerünk.

Lob
2018-07-28 02:37:54
vorosrozsa66: Székely csalamádé – Ropogós és sokáig eláll!
vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózz
2018-07-04 17:53:03
bkisseva: A tökéletes almás pite
a tepsibe, majd a papírt lehúzzuk a hátáról, mint egy matricát.
7. A tésztát egyenletesen megszórjuk a búzadarával, ez fogja felszívni az alma levét.
8. A reszelt almából kicsavarjuk a levet a markunkkal, és egyenletesen eloszlatjuk. Az almalevet igazságosan elosztjuk a jelenlévők között, és megisszuk.
9. Az almára egyenletesen rászórjuk a 20 dkg kristálycukrot, maj
2018-04-17 14:03:59
horvathnemagdi: Tallóztam
savanyú almával készül, akkor ízlés szerint egy pici cukrot adhatunk hozzáElkészítés:

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
2. A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzá
2018-04-08 18:05:33
ibolya58: káposztagaluska !
csombor
.Elkészítése:
A megtisztított káposztát az almareszelő durva fokán lereszeljük.Megsózzuk, és mély tálban összekeverjük. Fél órát hagyjuk állni, addigra levet enged. Ezután kicsavarjuk, és a sós levet beleöntjük egy tálba. Hozzátesszük a feltört tojásokat, és jó habosra felverjük. Belekeverjük a búzadarát és a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, a borsot, a csom
2018-04-07 15:38:37
taltos1: Almás levél
majd pár percig pároljuk, hogy az alma még roppanós maradjon.
Ezután egészen kihűtjük, majd egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük a levét. Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírral együtt, majd egyforma kockákra vágjuk.
Ezután mindegyik tésztakocka közepére teszünk a lecsepegtetett almából, a széleket vékonyan megkenjük felvert tojással, majd
2018-03-05 22:44:10
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
tökéletes almás, csirkecombokat forgójuknál, káposztát kicsit, jénai aljába, szálasra vágott, inakat eltávolítjuk, zsemléket vízben, húshoz adjuk, olvasztott zsírba, finomra vágott, uborkát lereszeljük, héjával együtt, teáskanálnyi citromlevet, szűrőbe tesszük, előnyújtott leveles, papírral együtt, lecsepegtetett almából, széleket vékonyan, többit kockákra, tárkonyt megmossuk, többit letépkedjük, narancsok levét, turmixgépbe tesszük, babérlevelek kerülnek, egészet felmelegítjük, citrom levét,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.