|
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 kg sertés comb vagy lapocka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
1 evőkanál paradicsom püré
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és me |
2022-03-17 17:02:48 |
|
|
|
|
üvegbe, 6—8 deka tört meggymagot szintén tegyünk hozzá, valamint egy kis darab fahéjat és negyed rúd
Káprázatos savanyúságot készíthetsz zsenge tökből, finomabb mint a csemegeuborka!
Nem is gondolnád, hogy zsenge tökből milyen ínycsiklandó savanyúságot készíthetsz. Próbáld ki ezt a fenséges receptet, garantáltan elnyeri a család te
Savanyú uborka ecet nélkül, |
2017-09-18 08:59:53 |
|
|
|
|
|
5 tojás
200 gr túró
150 gr sonka
2 dl tejföl
6 csemegeuborka
350 gr liszt
1 sütőpor
1 dl olaj
origano
vegeta
bors
A sonkát és a csemegeuborkát kockázd fel. Egy tálban keverd össze a tojásokat, tejfölt, túrót, sütőporral elkevert lisztet és az olajat, majd keverd homogén masszőáv |
2016-11-15 20:56:05 |
|
|
|
|
idő: kb. 40 perc.
Pulykamell szezámbundában
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg burgonya, 5 tojás, 10 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó), 1 üveg (370 ml) csemegeuborka, 2-2 ág majoránna, petrezselyemzöld és kapor, 10-10 dkg majonéz és koktélparadicsom, 10 dkg szezámmagos extrudált kenyér vagy keksz, 8 szelet pulykamellfilé, 6 ek liszt, olaj, só, bors [ |
2015-07-04 13:17:17 |
|
|
|
|
|
levelei finomra aprítva
1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
1 kis gerezd fokhagyma finomra aprítva (elhagyható)
3-4 db közepes méretű (nagyjából 6 cm hosszú) csemegeuborka
2 teáskanál olívaolaj
tengeri só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, ha elég aprók (kb. 1 cm átmérőjűek) egészben hagyjuk, ha nagy |
2014-10-02 22:33:47 |
|
|
|
|
mártás alaphoz zselatin, aszpik, habtejszín hozzáadásával készül. Szárnyasok, halak stb. áthúzására.
Finom mártás:
Tartármártás alap, szardínia, ajókagyűrű, kapribogyó, csemegeuborka, tojás, kaviár hozzáadásával készül. Tojásételek, halak, stb.
Fűszeres mártás:
Majonéz mártás alaphoz többféle fűszer hozzáadásával készül. Sült angolos hideghúsokhoz |
2014-02-16 17:08:48 |
|
|
|
|
alagút
Sonkás alagút
Hozzávalók:
1 nagy tubus majonéz
3 dl tejföl
1 db húsleves kocka
0.5 csomag zselatin
4 db főtt tojás
2 db csemegeuborka
1 db főtt sárgarépa
10 dkg párizsi
6 szelet gépsonka
2 db virsli
Elkészítés: A sárgarépát megfőzzük. A tejfölt majonézzel összekeverjük, a tojást, az |
2013-03-28 22:57:58 |
|
|
|
|
margarin 2 dkg, paprikás szalámi 3 dkg, kenyér 10 dkg, pritamin karfiolleves, sült csirkecomb, fél adag mexikói köret, fél adag petrezselymes rizs gesztenyés kifli sonkás melegszendvics, csemegeuborka, tea
Ez az Élelmezéstudományi Intézet ajánlása, táblázatba volt foglalva, így sikerült idemásolni !
#2170
2009. szeptember 13. 19:00
Válaszolj!
|
2011-11-04 16:13:12 |
|
|
|
|
MÁRTÁSOS HÚS
Hozzávalók:
4 szelet sertéshús
2 evőkanál vaj
1 húsleveskocka
1 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
8 csemegeuborka
1 kávéskanál mustár (csípős)
4 evőkanál snidling (apróra vágott)
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A hússzeleteket sóval, borssal meghintjük, és 1 evőkanál vajb |
2011-09-25 20:12:25 |
|
|
|
|
pirospaprika
a sütéshez: kb. 1 dl olaj
a franciasalátához: 1 csomag (35 dkg) fagyasztottzöldségkeverék (sárgarépa, zöldborsó)
2 főtt burgonya só
12 dkg csemegeuborka 2 alma
15 dkg majonéz porcukor citromlé a körethez:
80 dkg friss vegyes gyümölcs vagy befőtt (őszibarack, meggy vagy ananász)
a díszítéshez: 1 kis fej saláta 1 alma |
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
1 cikóriasaláta 1 főtt tojás
4 minikukorica (konzervként kapható) 2 paradicsom
1púpozott evőkanál ecetes torma
1 hegyes erős paprika 2 szép hónapos retek 2-3 csemegeuborka
a hússalátához:
25 dkg sült hús (maradék is lehet)
4 közepes csemegeuborka 1 alma
2 főtt burgonya
l0 dkg kész majonéz 1 evőkanál mustár néhány csepp |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
1 cikóriasaláta 1 főtt tojás
4 minikukorica (konzervként kapható) 2 paradicsom
1púpozott evőkanál ecetes torma
1 hegyes erős paprika 2 szép hónapos retek 2-3 csemegeuborka
a hússalátához:
25 dkg sült hús (maradék is lehet)
4 közepes csemegeuborka 1 alma
2 főtt burgonya
l0 dkg kész majonéz 1 evőkanál mustár néhány csepp |
2011-03-19 16:34:39 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Élelmezéstudományi Intézet, hagymát apróra, szalonnát kipirítjuk, fenséges receptet, csemegeuborkát kockázd, tálban keverd, gombákat megtisztítjuk, sárgarépát megfőzzük, tejfölt majonézzel, petrezselyemzöld, szuperélelmiszer, koktélparadicsom, pulykamellfilé, szezámbundában, csemegeuborkát, melegszendvics, hozzáadásával, csemegeuborka, petrezselymes, megtisztítjuk, összekeverjük, hideghúsokhoz, ínycsiklandó, tartármártás, változatosak, karfiolleves, |
|
|
|