Belépés
bedmarika47: Nagyanyám utolsó buktája
darab meglepetés legyen :
ez most vajon milyen ? Kézzel tekerte , és mindig panaszkodott , hogy
már megint túl sok lett benne a mák meg a dió , meg kifolyik a házi
baracklekvár , de én így szerettem , hogy több a mák meg a dió meg
a kekvár , mint a tészta , pedig a tészta is olyan finom volt , hogy akár
magában is tépkedtem volna a foszló , f
2019-05-18 13:04:32
vorosrozsa66: Böbe-féle puncsos
2018-06-25 18:02:49
bkisseva: Flódni
dkg margarin, 60 dkg cukor, 3 tojássárgája, kb. 7 dl bor, l kg alma, 20 dkg darált dió, 20 dkg darált mák, l üveg szilvalekvár, l csomag mazsola, l szelet reszelt csokoládé, 2 evőkanál baracklekvár, fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt narancshéj.

A lisztet, a margarint, a tojássárgáját, ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. Öt részre osztjuk,
2017-12-12 10:50:50
bozsanyinemanyi: A linzer
cukor
2 tojássárgája
1 db citrom reszelt héja

A dió töltelékhez:
3 db tojás sárgája
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 db tojás fehérje
baracklekvár a tészta kenésére
Elkészítés:

A diós töltelékhez a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral beleöntjük a darált diót és jól átforgatjuk. A tojás fehérjét nagyon keményre
2017-04-02 23:58:20
bkisseva: Kókuszos pudingos keksz
Hozzávalók
300 grétesliszt
150 gporcukor
3 csomagvanília ízű pudingpor
170 gvaj
1 dbnagyobb tojás
Szükségünk lesz még:
baracklekvár
kókuszreszelék A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, a vajat, a tojást, majd az egészet egységes tésztává dolgozzuk. A tésztát hűtőszekrénybe tesszük, lehűtjük.
Miután a tész
2017-03-20 13:47:19
bkisseva: SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények
ujjukkal fogyasztják, így
mindenki kellően maszatos lesz!)

KÓKUSZ GOLYÓ

50 dkg darált keksz, 3 ek porcukor, 2 ek kakaópor (cukrozatlan), 1 dl kávé,
3-4 ek baracklekvár, szükség szerint befőtt leve (barack vagy meggy), a
végén szükség szerint meggy és kókuszreszelék
A hozzávalókat összedolgozom, a "híg" dolgokat apránként teszem bele,
2015-11-16 13:57:45
lambert: Gyógyító természet
felnőttek, és az idős emberek is szívesen fogyasztják a következő keveréket:

1 evőkanál (kókuszreszelék) mák, 1 evőkanál mazsola, 1 evőkanál szezámmag vagy lenmag, 1 teáskanál baracklekvár. Ezt öntsük fel 1-2 dl langyos vízzel.
Kis ideig hagyjuk állni, hogy megduzzadjon. Erős székrekedés esetén reggel és este fogyasszuk. Egyéb esetben csak lefekvés (és fogmosás) el
2014-11-19 05:08:15
taltos1: Körte, a varázslatos
tetejét.
Túrós-barackos körtetorta

Hozzávalók: egyszerű tortatésztát készítünk, hűtőben tároljuk. A krémhez 25 dkg tehéntúró, fél pohár tejföl, 2 tojás, 1 db citrom, cukor, 5-6 keményebb körte, baracklekvár, kakaópor.
Elkészítés: a körtéket megtisztítjuk, a krémhez a tehéntúrót összekeverjük a tejföllel, két tojás sárgájával és egy citrom levével, végül hozzáa
2014-10-19 19:05:29
taltos1: Az ismeretlen, mégis ismerős cseh konyha
evőkanál cukor
2 egész tojás
1 evőkanál rum
3 evőkanál sertészsír (ma már inkább olaj)
1 csipet só
zsiradék a sütéshez
A tálaláshoz:
szilvaröst vagy baracklekvár
A szóráshoz:
2 evőkanál darált mák
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt ½ dl langyos,
2014-10-06 23:28:33
nagyuska: x
---------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------
Boszorkánypogácsa
********************
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.
Elkészítése: A diót durvára vágjuk, a citromo
2014-06-13 17:21:33
nagyuska: x
Rózsafánk
.
Hozzávalók:
.
25 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
2 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl
olaj a sütéshez
Valamint:
porcukor
baracklekvár
Elkészítés:
.
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát pihentetjük a tésztát.
Vékonyra (2 mm-re) kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszúr
2014-06-13 17:10:18
nagyuska: x
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni.
2014-05-28 10:28:11
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
SÜTÉS NÉLKÜLI, KÓKUSZ GOLYÓ, tészta kenésére, diós töltelékhez, tojás sárgáját, porcukorral beleöntjük, darált diót, tojás fehérjét, liszthez hozzáadjuk, egészet egységes, tésztát hűtőszekrénybe, hozzávalókat összedolgozom, idős emberek, következő keveréket, körtéket megtisztítjuk, tehéntúrót összekeverjük, citrom levével, lisztet tálba, élesztőt &frac12, diót durvára, kókuszreszelék, hűtőszekrénybe, összedolgozom, megtisztítjuk, csomagvanília, összekeverjük,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.