Belépés
velemenyezd: Ukrán válság - Súlyos veszteségeket szenvedett a hadsereg a Donyec-medencében

A sajtóközlemény szerint az "orosz megszállók" 28-szor nyitottak tüzet az ukrán állásokra, ebből 12-szer a minszki egyezmények által tiltott nehéztüzérségi fegyverekkel.
A tüzérségi támadások következtében két katona halt meg és három szenvedett sérüléseket. Két másik katona életét robbanószerkezet oltotta ki.
A felderítés jelentése szerint az ukrán fegyveres erők h
2018-10-11 14:52:05
velemenyezd: ITM-államtitkár: Magyarország elkötelezett a román-magyar gázszállítási folyosó fejlesztésében

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közölte: a látogatáson Marius Gabriel Lazurca budapesti román nagykövet és Ságvári Pál energiabiztonságért felelős utazó nagykövet is részt vett.
Kaderják Péter szerint a tervezett román-magyar gázvezeték-fejlesztési projekt magyarországi munkálatai a megfelelő ütemben és rendben zajlanak. Csanádpalotán az engedélyek birt
2018-10-08 17:30:17
bedmarika47: Az Aradi vértanúkra emlékezünk !


AULICH LAJOS

honvéd tábornokPozsonyban született 1793-ban, német polgári családból, édesapja vendéglős

volt. 1812-ben lépett be a császári és királyi hadseregbe, részt vett a

napóleoni háborúban.

1848-ban, mikor átlép a honvédségbe, és esküt tesz a magyar alkotmányra,
2018-10-06 13:03:55
velemenyezd: Átadták a megújult veszprémi érseki palotát

A nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős kormányfőhelyettes azt hangsúlyozta, hogy a palota falai a történelem során "megéltek kardcsörtetést, ágyúdörgést, pusztítást".
Hozzátette: a kormány szándéka, valamint a veszprémi érsek, Márfi Gyula személye garancia arra, hogy napjainkban magyar és keresztény élet tölti be az épületet.
A magyar kormány
2018-10-04 23:47:26
velemenyezd: Szakcsi Jr. 50 - Dzsesszünnep október 15-én a MOMKultban

"Apám, Szakcsi Lakatos Béla engem és az öcsémet, Robit sem próbált meg soha irányítani, még azt sem erőltette, hogy zenéljünk. Persze ő egész nap zongorázott otthon, szóltak a lemezek, és ez nagyon megtetszett nekünk" - mondta ifj. Szakcsi Lakatos Béla az MTI-nek.
Szakcsi Jr. édesapja nyomdokain haladva, immár évtizedek óta a magyarországi dzsesszélet egyik legkiemelkedő
2018-10-02 09:21:00
velemenyezd: Ukrán válság - Aknarobbanás következtében meghalt három gyermek a szakadár ellenőrzésű Horlivka városában

A sérült gyermeket súlyos állapotban szállították kórházba. Az akna a szakadár katasztrófavédelmi szolgálat közlése szerint egy útellenőrző poszt közelében robbant fel, a hatóságok további részleteket nem közöltek.
Az UNIAN ukrán hírügynökség kitért arra, hogy az elmúlt napokban tömegesen betegedtek meg fertőzött ivóvíz fogyasztásától a szintén Donyeck megye szakadár el
2018-09-30 15:02:40
velemenyezd: Parkolófejlesztés indul és útrekonstrukció zárul Hévízen

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) elmondta: október elsején részben lezárják a város több mint 300 férőhelyes nagyparkolóját, amelyet három fázisban teljesen átépítenek. Új bejáratot és kijáratot alakítanak ki, a gyalogosfelületeket szélesítik, sétányokat és biciklisávokat hoznak létre, továbbá növelik a zöldterület nagyságát is.
A mintegy 500 millió forintos beruházást az önkorm
2018-09-20 14:02:51
velemenyezd: Kiállításon mutatják be a régi felső-magyarországi hutákat és a város háborús éveit Füleken

A múzeum közleménye szerint a szezonzáró kiállításon a 18. század végétől a 20. század elejéig mutatják be az üvegtermékeket, különös tekintettel a nógrádi üvegműhelyekre. A tárlat Ladóczki Vilmos magyarországi magángyűjtő egyedi válogatását tárja a látogatók elé, aki Heves, Nógrád, Borsod és Zemplén hutáinak termékei mellett a mai országhatáron túli, északibb vármegyék - Göm
2018-09-19 07:41:00
lambert: Érdemes háborgatni a békés természetet?
Lehetséges, hogy Magyarország legnagyobb érintetlen erdejének csendjét hamarosan munkagépek zaja verik föl.Egy közzétett kormányhatározat alapján a börzsönyi Csarna-völgy jelenleg fokozottan védett részén is kisvasút épülhet - olvasható a WWF honlapján.
2018-09-14 22:31:45
velemenyezd: MTA - A klímaváltozás miatt volt "furcsán forró" az idei nyár

Magyarországon ugyan nem dőltek meg a hőmérsékleti rekordok, egyes alföldi tájakon azonban a megbízható meteorológiai adatgyűjtés kezdete óta sosem volt olyan hosszan tartó hőség, mint most.
Svédországban sosem volt ilyen magas a májusi és a júliusi átlaghőmérséklet, a száraz, meleg időjárás miatt több mint 50 erdőtűz pusztított az országban, a sarkkörön túli vidékeken i
2018-09-13 13:02:14
velemenyezd: Nagyszabású kiállítás Frantisek Kupka műveiből Prágában

Az absztrakt festészet egyik ikonjának számító alkotó életművét bemutató nagyszabású tárlat 2019. január 20-ig lesz látható a prágai Hradzsin Wallenstein lovardájában (Valdsejnská jízdárna).
A kiállítás nemzetközi együttműködés eredménye: a mintegy kétszáz kép többségét a prágai Nemzeti Galéria és a párizsi Pompidou Központ kölcsönözte a kiállítás számára, de vannak kép
2018-09-07 14:43:36
velemenyezd: Kitűnő nyári szezont zárt a Tisza-tó térsége

Kovács Sándor szerint a tendencia folytatódik a szállásadóktól kapott visszajelzések alapján. Hozzátette: a térségben sikeresen működnek az ökoturisztikai attrakciók, folyamatosan fejlődnek a vízi és aktív turisztikai, valamint családbarát szolgáltatások, rendkívüli mértékben nőtt a kerékpárosok száma, a tó a horgászok közkedvelt állomáshelye.
Piroska Miklós, a Jász-Nag
2018-09-07 08:48:45
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szakcsi Jr, Frantisek Kupka, Technológiai Minisztérium, Marius Gabriel Lazurca, Ságvári Pál, Kaderják Péter, AULICH LAJOS, Márfi Gyula, Szakcsi Lakatos Béla, Papp Gábor, Ladóczki Vilmos, Hradzsin Wallenstein, Nemzeti Galéria, Pompidou Központ, Kovács Sándor, Piroska Miklós, román-magyar gázszállítási, megújult veszprémi, szakadár ellenőrzésű, város háborús, békés természetet, klímaváltozás miatt, idei nyár, sajtóközlemény szerint, ukrán állásokra, minszki egyezmények,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.