|
|
|
|
45 dkg liszt, 1 db ráma, 25 dkg porcukor, 25 dkg dió, 2 db tojás, 1 sütőpor.
Összedolgozzuk és két részre osztjuk.
A tepsi nagyságúra nyújtani, megkenni vastagon szilva lekvárral, a másik lap rá .
Mi csokimázzal vonjuk be, de lehet porcukorral megszórni.
|
2022-09-03 17:43:52 |
|
|
|
|
világosra!
Krém
20 dk margarin
20 dk porcukor ,
1 citrom héja leve habosra keverni!
3 dc tejet
3 kanál lisztel megfőzni!
Kihűteni összekeverni a krémmel két lapot megkenni a harmadikat rátenni leporcukrozni hűtőbe tenni
1 napra!
Anikó Birkásné Nyári receptje
|
2022-08-31 16:36:11 |
|
|
|
|
|
Hozzávalók
Tésztához:
1500 g búzafinomliszt
75 g friss élesztő
850 ml tej
3 kk. só
9 ek. cukor
250 g vaj vagy ráma
Töltelék:
tejföl (a kinyújtott tésztát megkenni)
töltelék ízlés szerint
Tetejére:
1 nagy méretű tojás kenni
Leírás
Előkészítés:
Kb. 100 ml langyos tejbe bemorzsolj |
2022-06-30 23:22:06 |
|
|
|
|
már nem szilaj,
Már nem zuhog, mint vad víz, |
2020-03-26 20:33:05 |
|
|
|
|
|
nem szilaj,
Már nem zuhog, mint vad víz, áll nyugodta |
2020-03-10 12:32:28 |
|
|
|
|
sütőpor,
2 tojás,
2 dl tejföl,
2 kávés kanál só,
2 dl tej, (vagy víz is jó)
Töltelékhez:
1 kisebb fej káposzta,
só, bors
A tetejét megkenni 1 tojás
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, ha elég morzsalékos akkor jó.
Ezután kerül bele a ké |
2020-01-31 16:21:40 |
|
|
|
|
Ha mindezzel megvagyunk, már nincs is egyéb dolgunk, mint a cikkeket a hosszabbik felüktől kezdődően kiflikké felcsavarni, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezni őket, tojássárgával megkenni a tetejüket, és száznyolcvan fokos sütőben (alul-felül sütés programon) aranyszínűre sütni őket.
Jó étvágyat!
|
2019-06-04 14:09:35 |
|
|
|
|
Hozzávalók:
800 g liszt,
20 dk főtt áttört burgonya,
20 dk margarin,
5 dk friss élesztő 1 kg fejes káposzta,
3 evőkanál olaj,
őrölt bors, só,
1 tojás a tetejét megkenni.
Elkészítés:
A káposzta kivételével, az összes hozzávalóval jól kidagasztjuk a kenyértésztát a krumpli
hideg főző vizével. Amikor kész a le |
2018-07-31 14:22:44 |
|
|
|
|
Konyhai kisokos
Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészt |
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
szódabikarbóna 1 kg porcukor Kis szegfűszeg Fahéj Dióval díszíteni
Rolád
4 tojás sárgá |
2018-07-13 12:57:53 |
|
|
|
|
alkalmas.
Rácsos lepény
15 dkg porcukor 15 dkg őrölt mandula vagy dió 25 dkg liszt 7 dkg zsír vagy 10 dkg vaj Citrom 1 tojás Összedolgozni 1/3-át elvenni belőle A nagyobbakat tepsire szétkenni, megkenni gyümölcsízzel Vissza a maradt részből rácsokat csinálni, sütni.
Diós szeletek
21 dkg liszt 14 dkg vaj 10 dkg cukor 9 tojás sárgája Vékonyra kisodorj |
2018-07-13 12:56:03 |
|
|
|
|
-"
Mandula pégni:
"14 dkg hámozott, vékony szeletekre vagdalt mandulát 14 dkg cukorral 1 tojásfehérjével s 1 citromhéjával összekeverni, szeletekre vágott ostyára rakni, a pégnisütőt megkenni és belisztezni, a szeleteket rátenni és megsütni és disziteni. -"
Kisnéni puszedli:
"14 dkg hamozott darált mandula 14 dkg cukor ˝ citromnak a heja |
2018-04-13 10:36:48 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Tante Johanna, Anikó Birkásné Nyári, Fahéj Dióval, ifjúságon immár, ifjúságom immár, 1930-as évekből, tepsi nagyságúra, harmadikat rátenni, kinyújtott tésztát, tetejét megkenni, lisztet elkeverjük, zsírt elmorzsoljuk, hosszabbik felüktől, káposzta kivételével, összes hozzávalóval, tortaforma alját, oldalát soha, tészta középen, beigli megreped, tölteléket hidegen, kinyújtott tészt, nagyobbakat tepsire, maradt részből, pégnisütőt megkenni, szeleteket rátenni, tojásfehérjével, |
|
|
|