|
|
|
Brokkolival, zöldbabbal, uborkával, karfiollal és spárgával is csökkenthető a savas reflux
Azok, akik a savas reflux nevű betegségtől szenvednek, gyakran tapasztalnak meg kellemetlen tüneteket. Ilyenkor fájdalmas és égő érzés jelentkezhet a nyelőcsőben, a gyomorban, de még a mellkasban is. Ezek a tünetek akkor alakulnak ki, amikor a gyomorsav tartalma a nyelőcsőbe kerül, |
2024-04-05 22:43:37 |
|
|
|
|
Egészséges zöldségek és gyümölcsök - színesek, illatosak és jót tesznek nekünk
A gyümölcsöknek és zöldségeknek mindenképpen a napi étrend részét kell képezniük, hiszen kulcsszerepük van az egészség megőrzésében és a betegségek elkerülésében. Olyan alapvető vitamin |
2024-03-03 20:44:45 |
|
|
|
|
gyümölcsök - áfonya, eper, ribizli -, ananász, papaja, mangó, sárgadinnye, citrom, narancs, mandarin.
Zöldségek, amelyek gazdag forrásai ennek a vitaminnak: brokkoli, karfiol, spenót, kelbimbó, zöld leveles zöldségek. Minél több ilyen jellegű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál kisebb az esélye a C-vitamin-hiány kialakulásának.
Nemcsak a C- |
2024-02-19 21:17:46 |
|
|
|
|
formában elkészíthető.
Ma a legelterjedtebb zöldségfélék közé tartozik, fejenként húsz kiló körüli az éves fogyasztásunk belőle. A fejes káposzta rokona a kelkáposzta, a kelbimbó, a karfiol, a brokkoli, a karalábé, sőt a retek és a torma is.
100 g káposzta elfogyasztása napi C-vitamin szükségletünk nagy részét fedezi. Fogyasszunk belőle minél többet nyersen p |
2024-02-17 21:36:45 |
|
|
|
|
|
Gyümölcsök zöldségek |
2024-02-15 19:53:27 |
|
|
|
|
|
Gyógyító növények,ételek |
2024-02-15 19:49:26 |
|
|
|
|
olasz bevándorlók vitték be Amerikában, de a növény csak az 1920-as években vált ott igen népszerűvé. A brokkoli vagy spárgakel a keresztesvirágúak, káposztafélék családjába tartozik, a karfiol és a kelbimbó legközelebbi rokona, amelynek mintegy harminc fajtája ismert. A karfiolhoz hasonlóan a brokkolinak is a virágát fogyasztjuk, és a virágokat külön tartó szárakat. Kevesebben tu |
2024-02-15 19:29:45 |
|
|
|
|
percet vesz igénybe. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl. A túlfőzés biztos jele az a kénes szag, amit az ilyenkor felszabaduló vegyületek okoznak.
A kelbimbó a brokkoli, kelkáposzta, karfiol, káposzta mellett az egészséges táplálkozás fontos alapanyaga! A fertőző betegségek ellen védekezz sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. Hatékonyan erősítheted immunrendszered, számo |
2024-02-12 20:53:47 |
|
|
|
|
ami zsírégetést eredményez.
A brokkoli rostokban, fitokemikáliákban, ásványi anyagokban és vitaminokban bővelkedik, amelyek szintén elősegítik a zsírégetést a szervezetben. A karfiol is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, emellett nagyon laktató, sok folátot és C-vitamint tartalmaz.
A sárgarépa egy alacsony kalóriatartalmú zöldség, amely szintén szerepelhet |
2024-02-10 23:32:31 |
|
|
|
|
a szervezet és a máj számára a szükséges elektrolitokat, például a magnéziumot, a kalciumot és a káliumot.
A keresztesvirágú zöldségek közé tartozik a kelbimbó, a brokkoli, a karfiol, a kelkáposzta. Fitonutrienseket, flavonoidokat, karotinoidokat tartalmaznak, amelyek segítenek semlegesíteni a toxinokat. Glükozinolátokban is bővelkednek. Ezek a kéntartalmú vegyületek me |
2024-02-04 19:01:24 |
|
|
|
|
levegőszennyezettség káros hatásait hivatott kivédeni még a szulforafán nevű vegyület is, amely nagyobb mennyiségben a brokkoliban található meg, de minden más keresztesvirágú zöldség - karfiol, káposzta, kelbimbó - tartalmazza. A szulforafán méregtelenítő, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásokkal rendelkezik.
Az omega-3 zsírsavak szintén remek gyulladás |
2024-01-29 22:33:28 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
fejeskáposzta gyógyhatásairól, fogyás gátjai, májfunkció javítása, savas reflux, tünetek akkor, gyomorsav tartalma, nyelőcsőbe kerül, napi étrend, egészség megőrzésében, betegségek elkerülésében, legelterjedtebb zöldségfélék, éves fogyasztásunk, fejes káposzta, növény csak, 1920-as években, brokkoli vagy, kelbimbó legközelebbi, karfiolhoz hasonlóan, virágát fogyasztjuk, virágokat külön, túlfőzés biztos, ilyenkor felszabaduló, egészséges táplálkozás, fertőző betegségek, brokkoli rostokban, alacsony kalóriatartalmú, |
|
|
|