Regisztráció  Belépés
velemenyezd: Egyetemistákat segítő intézkedéscsomagot dolgozott ki a Párbeszéd

Barabás Richárd, a párt szóvivője vasárnap a budapesti Schönherz Kollégium előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: válságos a helyzet kollégiumi férőhelyek ügyében. Körülbelül 44 ezer kollégiumi férőhely van az országban, miközben csak a nappali tagozatos hallgatók száma ennek a négyszerese.
Az ellenzéki párt ezt különösen tragikusnak tartja annak tükrében, hogy 20
2018-09-23 14:52:00
velemenyezd: Klebelsberg Központ: ismét lehet pályázni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjra

Közleményükben kiemelték: a programra azok jelentkezhetnek, akik az egységes, osztatlan tanárképzésre, illetve gyógypedagógia alapképzési szakra nyertek felvételt, vagy a pályázat benyújtásának időpontjában már tanulmányokat folytatnak, és vállalják, hogy oklevelük megszerzése után a végzettségüknek, szakképzettségüknek megfelelő főállású jogviszonyt létesítenek, illetve tart
2018-09-21 13:17:40
velemenyezd: Sulyok Tamás: az alkotmányjog oktatásának kapcsolódnia kell a mindennapi élethez

Sulyok Tamás a tanácskozáson arról beszélt: az alkotmányjoggal a hallgatók többnyire az első évfolyamokon ismerkedhetnek meg, így az oktatóknak nagy felelősségük van abban, hogy milyen első benyomás alakul ki a diákokban a jog világáról.
Azt mondta, a hallgatókat fel kell készíteni arra, hogy felismerjék az egyes alkotmánybírósági döntések mögött az ideológiai hátteret,
2018-09-21 12:07:29
maroka: A hangzó katedrálisokért
A hangzó katedrálisokért - Műhelybeszélgetés a Zeneakadémia egyházzene tanszékén
2018. február 18. vasárnap 17:45
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem legpatinásabb épületében, a Liszt Ferenc Emlékmúzeumot és Kutatóközpontot is magában foglaló Régi Zeneakadémián találkoztunk az egyházzene tanszék egykori hallgatóival, akik ma már ifjú oktatóként erősítik intézményük
2018-09-21 10:31:11
maroka: 2018.09.20 Szentmise az egyházzene tanszék hallgatóival.
2018. szeptember 18. és 20. között Juan de la Rubia spanyol orgonaművész, a barcelonai Escola Superior de Música de Catalunya professzora és a Sagrada Familia templom orgonistája tart orgona mesterkurzust az Egyházzene Tanszék szervezésében. szeptember 20-án a kurzuson részt vevő egyházzene- és orgona szakos hallgatók működtek közre a záró szentmisén és koncerten 18 órától.
Na
2018-09-21 10:25:17
velemenyezd: Diák Oscar - Kovács István filmrendező: mindent az egyetem tanárainak köszönhetek

A végzős rendező Szász János és Janisch Attila osztályában végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) alapképzését, majd Enyedi Ildikó osztályába járt mesterszakra. Itt készítette el Ostrom című diplomafilmjét.
A rendező és a film stábja október 11-én Los Angeles-ben, az Amerikai Filmakadémia Samuel Goldwyn Theater-jébe szervezett díjátadón vesz részt, ahol
2018-09-20 14:42:57
velemenyezd: Több film lesz elérhető eredeti nyelven, de nem szűnnek meg a szinkronizált filmek

A közlemény szerint a nyelvtudás általános szintjének emelése segíti a fiatalok boldogulását, a munkavállalókat, a magyar vállalkozásokat, valamint az állami és gazdasági szervezetek versenyképességének növelését is. Ezrét a kormány a magyar lakosság idegennyelv-tudása céljából különböző intézkedések kidolgozásra kérte fel a minisztériumokat.
A Nemzeti Versenyképességi
2018-09-20 12:32:36
eposz: ooOoo


No, nézzük... Ezt is még "átnyálazom"... Ezt az "adagot". Pfff, bazd+, nem kevés...

x'D

Sokat végig is hallgatom, némelyikbe csak bele-bele hallgatok.
https://www.youtube.com/watch?v=Js448nnWpfs" >target="_blank"
The Crystal Metho
2018-09-20 00:48:14
lambert: Elszabadult a genderpokol, mert kiállt a férfiak és a nők
Elszabadult a genderpokol, mert kiállt a férfiak és a nők mellett a svéd professzor

Nekiestek annak a svéd professzornak, aki az egyetemi óráján arról beszélt, hogy igenis van biológiai különbség a férfiak és a nők között. Ezután az egyik - a gendertémában igencsak más véleményen lévő - diák nekiesett az oktatónak.

A svédországi Lund Egyetem prof
2018-09-19 21:40:50
velemenyezd: Kutatók éjszakája - Zalaegerszegen összehangolt programokkal készülnek

A rendezvénysorozat nagyon szép példája a felsőoktatási intézmények összefogásának. A látogatók információkat szerezhetnek a tudományos világ legújabb kutatásairól és a továbbtanulási lehetőségekkel és megismerkedhetnek - mondta el Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere a szerdai programismertető sajtótájékoztatón.
Hozzáfűzte: a zalai megyeszékhelyen az elmúlt évekb
2018-09-19 18:13:39
maroka: Juan de la Rubia koncert
2018. szeptember 18. és 20. között Juan de la Rubia spanyol orgonaművész, a barcelonai Escola Superior de Música de Catalunya professzora és a Sagrada Familia templom orgonistája tart orgona mesterkurzust az Egyházzene Tanszék szervezésében.
A program helyszíne a gazdagréti Szent Angyalok Temploma (1112 Budapest, Gazdagréti út 14.), ahol Közép-Európa egyetlen spanyol b
2018-09-19 17:01:34
velemenyezd: Hárommilliárd forintból megújult az ELTE kollégiuma

Borhy László, az egyetem rektora kiemelte: energetikai szempontból és berendezését tekintve is teljesen megújult kollégium várja a hallgatókat az új tanévtől.
Rámutatott, az ország egyik vezető egyetemeként nemcsak a képzések magas színvonaláért, hanem az ezt kiszolgáló infrastruktúráért is felelősek, a kollégium ennek a háttér-infrastuktúrának a részét képezi.
Az e
2018-09-19 10:51:33
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Klebelsberg Központ, Klebelsberg Képzési Ösztöndíjra, Sulyok Tamás, Diák Oscar, Kovács István, Barabás Richárd, Schönherz Kollégium, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Liszt Ferenc Emlékmúzeumot, Régi Zeneakadémián, Escola Superior, Sagrada Familia, Egyházzene Tanszék, Szász János, Janisch Attila, Filmművészeti Egyetem, Enyedi Ildikó, Amerikai Filmakadémia Samuel Goldwyn Theater-jébe, Nemzeti Versenyképességi, Crystal Metho, Lund Egyetem, Vadvári Tibor, Szent Angyalok Temploma, Borhy László, alkotmányjog oktatásának, mindennapi élethez,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.