Belépés
lilagondolatok: Miért éri meg Gyapjas tintagombát fogyasztani?
így például a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek.

Megéri BIO körülmények között termesztett gombát választani, mert így a szennyezettsége is minimális lesz a gombának. Mi a gombapor bio joghurtba való belekeverését és fogyasztását javasoljuk, főleg az előbb említett két betegcsoportnak, hisz a joghurt rendszeres fogyasztása a zsírbontás fokozása miatt is javasolt e
2016-05-18 05:55:55
faciendum: pulykamell Wellington módra
aláöntjük a bort, hozzáadjuk az egyik felkarikázott hagymát, lefedjük, és 180 °C-os sütőben puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára/12 órára hidegre tesszük.

3. A gombapéphez megreszeljük a másik fej hagymát, és 1 ek. olajban megfonnyasztjuk. A gombát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, a hagymára dobjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a kakukkfüvet, ízlés s
2014-12-16 20:54:03
horvathnemagdi: Tallóztam
nagyobb kalapos példányokat esetleg félbevághatjuk. Húsa öregen rágós lehet, ezért a fiatal példányokat szedjük. Az öregebb gombát apróra vágva, darálva fogyasszuk, vagy készítsünk belőlük gombaport.

Gombapor, gombadara
A gombapor vagy dara készítéséhez a gombát ki kell szárítani, majd összetörni és szitálni, esetleg kávédarálóban megőrölni. A kiszáradt gombát vízb
2014-10-04 14:27:55
taltos1: Laskagomba: csoda a fatörzsön
nagyobb kalapos példányokat esetleg félbevághatjuk. Húsa öregen rágós lehet, ezért a fiatal példányokat szedjük. Az öregebb gombát apróra vágva, darálva fogyasszuk, vagy készítsünk belőlük gombaport.

Gombapor, gombadara
A gombapor vagy dara készítéséhez a gombát ki kell szárítani, majd összetörni és szitálni, esetleg kávédarálóban megőrölni. A kiszáradt gombát vízb
2014-10-02 22:13:08
taltos1: Spagetti gombás-baconos szószban




Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:
A gombapép egy rakott húsról van, én tésztát akartam enni, a férjem imádja ezt a gombás szószt, ezért ötvöztem a kettőt, és még felturbóztam a baconnel. Isteni lett!!!

A recep
2013-11-14 22:49:03
horvathnemagdi: Gyógyító gombák - a késő laskagomba
formában egyaránt) jelentősen, 20-30%- csökkenti a vér koleszterin- és trigliceridszintjét.

A távol-keleti medicina sokféle egyéb hatását is leírta és felhasználja a laskának, a gombaport például az érrendszer erősítésére, lumbago és végtagmerevségek, görcsök kezelésére. Ha például koleszterinszint szabályozásra, kúraszerűen kívánjuk használni a gombát, javasolt napi ad
2013-10-10 12:06:56
bordat: Rombuszhal
2 kg-os rombuszhal
3 db 500 g-os európai homár
6 szál tárkony levele
1 citrom reszelt héja
300 g tejszín
4 g só
2 tojásfehérje
5 dkg szárított gombapor-keverék (50% ördögszekérgomba, 20% trombitagomba, 20% shi-itake, 10% póréhamu)
1 l 10 %-os sóoldat
1 db ördögszekérgomba
55 g házi tósztkenyér 5x5 mm-es kockákra vágva, h
2013-03-29 15:42:54
biowellness: Gyógygomba kivonat kapszula/ tabletta vagy gombapor őrlemény
Gyakran előforduló kérdés, hogy nemcsak a gyógygomba kivonatokat, készítményeket, hanem az egészségvédő és közvetve vagy közvetlenül gyógyhatású funkcionális élelmiszereket milyen formában érdemes a szervezetünkbe juttatni. Általánosan elfogadott, hogy a természetes formában bevitt gyógygomba készítményekkel és funkcionális élelmiszerekkel érhetjük el a leghatásosabb eredményt. Ugy
2012-10-24 12:27:04
szelidszeder: Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó
1 kg vaddisznó lapocka
2-3 ek vegyes gombapor, vagy 1 ek szarvasgombás olaj
20-25 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db érett paradicsom, vagy 1 kis doboz sűrítmény
1-1 tk kakukkfű, rozmaring, bazsalikom keverék
3 dl tejföl
a tésztához:
1 kg liszt
5 ek olaj
1 cs szárított élesztő
1 ek cukor
1/2 ek
2012-02-10 17:33:57
horvathnemagdi: Ízőrzők – Szenna –
pulykamell
Hozzávalók: (6-8 főre) 1 nagy fej vöröshagyma, másfél kg pulykamell, 1 fakanál sertészsír, 1 csapott evőkanál só, 2 púpos evőkanál majoránna, 25 dkg gomba, 1 teáskanál őrölt feketebors, 5 dkg gombapor, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl. A burgonyapüréhez: másfél kg burgonya, 1 teáskanál só, 10 dkg margarin, 2 dl tej, kis csokor metélőhagyma.
A vörös
2011-12-05 08:17:05
nagyuska: x
szorosan körbetekerjük bacon szalonnával, és letűzzük pl. hústűvel, fogpiszkálóval.
Sütöben addig sütjük, amig a szalonna pirosra nem sül.
2.Gombás: A fasirozott anyagába száritott gombaport keverünk.Egy fél kg darált húshoz 2 evőkanálnyit.
/a fekete trombita gombát megszáritjuk és porrá öröljük - ez a gombapor./
#2583
2010. augusztus 10. 14:09
2011-07-30 19:00:38
mohini: Delikát
előtt 4-5 perccel adagoljuk az ételhez. Zsír és levestészta hozzáadásával önálló leves készítésére is alkalmas.

Ilyen ételízesítő még a gulyáskrém, ketchup, pritamin, Piros arany, gombapor, halászlékocka, főzelékkivonat, zellerkrém ...stb.

Vegeta 40. Szárított zöldségfélékből, fűszerekből készül, amelyhez még sót, B2-vitamint, dextrozét és nátrium-glutamináto
2011-01-17 10:50:04
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Megéri BIO, késő laskagomba, előbb említett, joghurt rendszeres, zsírbontás fokozása, egyik felkarikázott, gombapéphez megreszeljük, gombát megtisztítjuk, hagymára dobjuk, fiatal példányokat, öregebb gombát, gombapor vagy, kiszáradt gombát, rakott húsról, férjem imádja, gombás szószt, távol-keleti medicina, gombaport például, érrendszer erősítésére, gyógygomba kivonatokat, szervezetünkbe juttatni, természetes formában, leghatásosabb eredményt, szalonna pirosra, fasirozott anyagába, fekete trombita,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.